• AUTO

    H BMW i7 στην Ελλάδα (video)!


    Είχαμε την ευκαιρία να δούμε σήμερα από κοντά την νέα ηλεκτρική λιμουζίνα της BMW που πωλείται 162.150 ευρώ.

    Η BMW σειρά 7 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1977 και από τότε αποτελεί το αυτοκίνητο κύρους της Βαυαρικής εταιρείας. Η πρώτη φορούσε 6 κυλίνδρους στην αρχή ατμοσφαιρικό και μετά turbo. Η 2η γενιά παρουσιάστηκε με κινητήρα V12 γράφοντας ιστορία καθώς ήταν το πρώτο αυτοκίνητο μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο με δωδεκακύλινδρο κινητήρα. Ο κινητήρας αυτός κρατήθηκε και στην 4η γενιά ως το 2008 μάλιστα ο V12 της 760 ήταν ο πρώτος κινητήρας στον κόσμο με άμεσο ψεκασμό. Στην 5η γενιά ως το 2015 o V12 είχε υπερτροφοδότη. Στην 7η γενιά την G70 που παρουσιάστηκε πέρυσι κόπηκε ο V12 καθώς τα πράγματα αλλάζουν.

    Στο επίκεντρο αυτού του επαναπροσδιορισμού βρίσκεται η BMW i7. Το αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan, σηματοδοτεί την αλλαγή γενιάς στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων BMW. Στο εμπρός μέρος κυριαρχούν έντονα σχεδιαστικά στοιχεία. Στο εσωτερικό καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως η οθόνη BMW Theatre Screen, η πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive με την τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 8, καθώς και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display και η λειτουργία Manoeuvre Assistant για αυτοματοποιημένη στάθμευση και ελιγμούς, υπογραμμίζουν τον προοδευτικό χαρακτήρα του πολυτελούς sedan. Πέρα από το αυξημένο επίπεδο άνεσης και το μοναδικό σύστημα ψυχαγωγίας, η επιλογή Executive Lounge για τους πίσω επιβάτες με τη βελτιστοποιημένη θέση ανάκλησης του καθίσματος και τη νέα επένδυση εσωτερικού από δέρμα Merino/κασμιρένιο μαλλί της BMW Individual, συμβάλλει ουσιαστικά στη μεγιστοποίηση της ευεξίας μέσα στο αυτοκίνητο.

    Στην i7 όλο το πάτωμα είναι μια μπαταρία και υπάρχουν δυο ηλεκτροκινητήρες ένας σε κάθε άξονα.

    Η νέα BMW Σειρά 7 προσφέρει επιλογή από κινητήρες πετρελαίου, plug-in υβριδικά συστήματα και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για πρώτη φορά. Στην Ευρώπη, θα λανσαριστεί αρχικά μόνο η BMW i7. Η έκδοση με κινητήρα diesel και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V θα προστεθεί στη γκάμα αμέσως μετά το λανσάρισμα. Περαιτέρω εκδόσεις της αμιγούς ηλεκτρικής BMW i7, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής κορυφαίας έκδοσης BMW i7 M70 xDrive, θα είναι διαθέσιμες σε μετέπειτα στάδιο.

    Εντυπωσιάζει η μεγάλη οθόνη για τους πίσω επιβάτες.

    Η νέα BMW Σειρά 7 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ. Η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη, θα συνδυάσει την παράδοση με το μέλλον και είναι επίσης το κέντρο αριστείας του BMW Group για την παραγωγή εξαρτημάτων του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης (e-drive). Το πλήρως ενσωματωμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και η μπαταρία υψηλής τάσης της BMW i7 θα κατασκευάζονται επίσης εκεί. Οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά συστήματα και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης θα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής στο Ντίνγκολφινγκ. Η προσθήκη της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX και της νέας BMW Σειράς 7, η πολυτελής, σπορ BMW Σειρά 8 και τα μοντέλα της BMW Σειράς 5, μεταξύ άλλων, κατασκευάζονται επίσης εκεί.

    Η νέα BMW M760e xDrive έχει ισχύ 420 kW/571 hp και ροπή 800 Nm ο ηλεκτροκινητήρας της αυξάνει στιγμιαία την ισχύ κατά 30 kW/40 hp όταν απαιτείται έντονη επιτάχυνση. Μια ειδική σχεδίαση Μ για το εσωτερικό και εξωτερικό, με σύστημα εξαγωγής που υιοθετεί χαρακτηριστικές διπλές απολήξεις μοναδικής γεωμετρίας, υπογραμμίζει τα χαρακτηριστικά απόδοσης του μοντέλου BMW M, με plug-in υβριδική τεχνολογία. Ηνέα BMW i7 M70 xDrive  θα έχει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο μοτέρ – στον εμπρός και τον πίσω άξονα με συνδυαστική ισχύ πάνω από 600 hp και μέγιστη ροπή πάνω από 1.000 Nm. Το ισχυρότερο μοντέλο BMW για χρήση στο δρόμο επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε λιγότερο από 4,0 δευτερόλεπτα.

    Οι πίσω επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μία μοναδική προσφορά στον τομέα της ψυχαγωγίας με τη μορφή της νέας BMW Theatre Screen – μιας πανοραμικής οθόνης 31,3” σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν YouTube video-on-demand streaming στην οθόνη ελέγχου για πρώτη φορά. Ένα σύστημα κεραίας συμβατό με 5G φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας.

    Ένα όχημα υψηλής προστασίας βασισμένο στη νέα BMW Σειρά 7 είναι τώρα υπό εξέλιξη και θα προστεθεί στη γκάμα εντός του 2023. Με μία εγγενή φιλοσοφία προστασίας, που είναι μοναδική στην κατηγορία και έχει εξελιχθεί εξολοκλήρου από λευκό φύλλο χαρτί, η θωρακισμένη έκδοση του μοντέλου πληροί τις ειδικές απαιτήσεις αρχών, εκπροσώπων του κράτους και προσωπικοτήτων υψηλού κύρους που χρειάζονται ειδική προστασία. Η εξέλιξη της νέας θωρακισμένης BMW Σειράς 7, έχει στον πυρήνα της μία καινοτόμα φιλοσοφία προστασίας που έχει αναπτυχθεί από το BMW Group.

    Αυτή προσφέρει εξαιρετικά υψηλά πρότυπα προστασίας, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα άνεσης εσωτερικού, δυναμικής οδήγησης και οδηγικής άνεσης που χαρακτηρίσουν όλη τη γκάμα της νέας BMW Σειράς 7. Χάρη σε μία ενσωματωμένη διαδικασία εξέλιξης και παραγωγής στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ, το υψηλής προστασίας όχημα που βασίζεται στη νέα BMW Σειρά 7, θέτει νέα πρότυπα.

    Διαβάστε επίσης

    Νέος διευθύνων σύμβουλος στη Renault!



    ΣΧΟΛΙΑ