• AUTO

    Γερμανός πρωταθλητής F1 οδηγεί την Porsche 963 (video)!

    Σεμπάστιαν Φέτελ

    Σεμπάστιαν Φέτελ


    Ο Sebastian Vettel, 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής 53 Grand Prix, θα οδηγήσει το hypercar στο Motorland Aragón.

    Η Porsche Penske Motorsport ετοιμάζεται για το φετινό αγώνα αντοχής 24 Hours of Le Mans. Ο Vettel έχει ήδη περάσει πολύ χρόνο σε έναν προσομοιωτή για να προετοιμαστεί για την φυσική δοκιμή στην ισπανική πίστα της Αραγονίας. Χτες έβαλε τους πρώτους γύρους με την Porsche 963 στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Porsche στο Weissach, με το υβριδικό πρωτότυπο.

    Ο Sebastian Vettel με αυτή τη δοκιμή απέκτησε εμπειρία στο πιλοτήριο ενός πρωτότυπου υπεραυτοκίνητου. Από το 2023, η ομάδα της Porsche Penske Motorsport και ιδιωτικές ομάδες αγωνίζονται με την Porsche 963 στη σειρά σπορ αυτοκινήτων IMSA της Βόρειας Αμερικής και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA WEC.

    Πέρυσι η Porsche Penske Motorsport κέρδισε τρεις αγώνες IMSA και φέτος κατάφερε να ξεκινήσει με μια νίκη σε κάθε πρωτάθλημα. Στο WEC, στο οποίο περιλαμβάνεται το Le Mans, το υβριδικό αγωνιστικό θα αγωνιστεί με βιοκαύσιμα. Αυτό το καύσιμο χρησιμοποιείται στο WEC από τον Μάρτιο του 2022.

    Μιλώντας για την πρώτη του επαφή με το υβριδικό αγωνιστικό ο Vettel τόνισε: «Ανυπομονώ να δοκιμάσω την Porsche 963. Είχα ήδη την ευκαιρία να πάρω μια πρώτη αίσθηση στο Weissach.

    Πάντα παρακολουθούσα άλλες σειρές αγώνων και η περιέργειά μου για τους αγώνες αντοχής με έσπρωξε να δοκιμάσω. Τώρα αδημονώ για την κανονική δοκιμή στην Αραγονία και θέλω να δω την επίδοσή μου.

    Σίγουρα θα χρειαστεί μια προσαρμογή και κάποια εξοικείωση, αλλά όλοι στην ομάδα είναι πολύ ανοιχτοί και με βοηθούν. Είναι μια νέα εμπειρία για μένα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για το μέλλον».

    Από την πλευρά του ο Thomas Laudenbach, αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport συμπλήρωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που ο Sebastian Vettel ενδιαφέρεται για την Porsche 963. Είναι στις προθέσεις μας να του παρέχουμε άφθονο χρόνο για να οδηγήσει το υβριδικό μας πρωτότυπο.  δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μάθουμε πολλά από το πολύτιμο δοκιμαστή μας».

    Ο Vettel προετοιμάστηκε συστηματικά για τη δοκιμή με την Porsche 963. Στις 14 Μαρτίου, συνάντησε την ομάδα στις εγκαταστάσεις Porsche Penske Motorsport στο Mannheim. Την επόμενη μέρα, στις 15 Μαρτίου, ο Γερμανός ολοκλήρωσε μια εκτενή προσομοίωση στο Porsche Motorsport.

    Εκεί, γνώρισε τους μηχανικούς και εξοικειώθηκε με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα πολύπλοκα συστήματα ελέγχου του πρωτοτύπου του Le Mans. Χτες, πήρε την πρώτη του γεύση από την Porsche 963 στην εσωτερική πίστα δοκιμών στο Weissach R&D Centre. Αποδείχθηκε μια ασυνήθιστη εμπειρία για τον πρωταθλητή: Μετά από 299 Grand Prix Formula 1, είχε περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο Vettel οδήγησε τελευταία φορά ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με οροφή – και αυτό στον αγώνα των πρωταθλητών ή σε επίδειξη.

    Την επόμενη εβδομάδα, η Porsche Penske Motorsport στην πίστα μήκους 5.078 χιλιομέτρων στο Motorland Aragón κοντά στο Alcañiz θα κάνει εκτενή δοκιμή. Μαζί με τον Sebastian Vettel θα συμμετέχουν οι Matt Campbell (Αυστραλία), Michael Christensen (Δανία), Frédéric Makowiecki (Γαλλία), Kévin Estre (Γαλλία), André Lotterer (Γερμανία) και Laurens Vanthoor (Βέλγιο). Αυτό το τεστ αντοχής χρησιμεύει ως προετοιμασία για το Le Mans στις 15/16. Ιουνίου. Η Porsche στοχεύει στην 20η νίκη της στο μυθικό αγώνα.

    Για να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας, η Porsche Penske Motorsport θα παρουσιάσει ένα τρίτο υβριδικό πρωτότυπο ειδικά για τον 24ωρο αγώνα. Ο Γάλλος Mathieu Jaminet έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα οδηγήσει αυτό το αυτοκίνητο.

    Λένε να είναι teammate του Vettel;



    ΣΧΟΛΙΑ