• AUTO

    Formula E: Αυτοκίνητο ασφαλείας η Taycan!


    Μια ειδικά σχεδιασμένη Porsche Taycan θα βρίσκεται στο pit lane της FIA Formula E.

    Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της Porsche είναι το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας στους αγώνες ηλεκτρικών μονοθεσίων. Η Taycan θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην πίστα στον πρώτη γύρο της Formula E στις 28/29 Ιανουαρίου στη Diriyah της Σαουδικής Αραβίας.

    Η εντυπωσιακή βαφή της Porsche Tycan Turbo S ταιριάζει με τα χρώματα και των έντεκα ομάδων που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα, καθώς και με τα χρώματα της FIA και της Formula E. Συμβολίζει τη δέσμευση όσων εμπλέκονται στη Formula E και στην κοινή πορεία προς το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στους αγώνες. Ταυτόχρονα,  έχει αναφορές σε έννοιες όπως η διαφορετικότητα και η κοινωνική αλληλεγγύη. Ο αριθμός 22 είναι αναφορά στην απόδοση των 22 οδηγών που αγωνίζονται φέτος.

     «Είμαστε περήφανοι που η Formula E εμπιστεύτηκε σε μια Porsche αυτό το έργο – κάτι που είναι σημαντικό για την ασφάλεια των οδηγών της», σημείωσε ο Thomas Laudenbach, Αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport. «Με το Taycan Turbo S ως το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας, συμβάλλουμε σημαντικά στην ασφάλεια της πίστας και υπογραμμίζουμε επίσης τη σημασία της Formula E για την Porsche MotorSport. Η ξεχωριστή σχεδίαση δείχνει τη δέσμευσή μας για το επιτυχημένο μέλλον αυτής της καινοτόμου σειράς αγώνων.»

    «Η Formula E χαίρεται που η Porsche Taycan Turbo S θα είναι αυτοκίνητο ασφαλείας του Πρωταθλήματος», τόνισε ο Jamie Reigle, Διευθύνων Σύμβουλος της Formula E. «Η Porsche Taycan Turbo S είναι η κορυφή των ηλεκτροκίνητων οχημάτων υψηλής απόδοσης». Χάρη στην απόδοση και στην ασφάλειά της η Τaycan Turbo S 560 kW (761 PS), το Taycan αποτελεί  ιδανική επιλογή στον κρίσιμο ρόλο ενός αυτοκινήτου ασφαλείας στο μοναδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού, που διεξάγεται στο κέντρο μεγαλουπόλεων όπως το Λονδίνο, η Πόλη του Μεξικού, η Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, το Μονακό και η Σεούλ. Με τη χρήση  launch control, επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 2,8sec ενώ φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 260 km/h.

    Η μετατροπή της Porsche Taycan Turbo S σε αυτοκίνητο ασφαλείας απαιτούσε την εγκατάσταση ενός roll cage και αγωνιστικών bucket καθισμάτων με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων καθώς και ειδική εγκατάσταση για τα φώτα που αναβοσβήνουν τα οποία ενσωματώθηκαν στους προφυλακτήρες. Ο νέος χώρος εργασίας του Bruno Correia (Πορτογαλία), του οδηγού αυτοκινήτου ασφαλείας της FIA Formula E, είναι εξοπλισμένος με πυροσβεστήρα και σύστημα επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας. Ως αποτέλεσμα, το όχημα ασφαλείας πληροί όλες τις απαιτήσεις για το πρωτάθλημα Formula E.

    Διαβάστε επίσης:

    Μια Porsche, Cayenne Platinum!

    Subaru Outback: Παντού αποτελεσματικό!



    ΣΧΟΛΙΑ