• AUTO

    Φέτελ: Ο πρωταθλητής αποχωρεί!

    Φέτελ: Ο πρωταθλητής αποχωρεί!


    Με μια λυτή ανακοίνωση ο Φέτελ ξεκαθάρισε πως θα ολοκληρώσει την καριέρα του στη F1 στο τέλος της χρονιάς.

    Φεύγει πετυχημένος, πλήρης, αξιοπρεπής με το κεφάλι ψηλά. Δύσκολα θα βρει κάποιος κάτι να του προσάψει. Αν κάποιος τα πέτυχε όλα την προηγούμενη δεκαετία στη F1 αυτός είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ. O 35χρονος σήμερα Γερμανός έκανε ντεμπούτο στα GP το 2007 οδηγώντας για λογαριασμό της BMW Sauber.

    Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην Toro Rosso με την οποία πήρε την πρώτη του νίκη το 2008 στη βρεγμένη Μόντσα. Το 2009 προβιβάστηκε στη Red Bull με την οποία πήρε 4 σερί πρωταθλήματα από το 2010 έως το 2013. Η αλλαγή των τεχνικών κανονισμών έφερε και αλλαγή των ισορροπιών.

    Την εποχή κυριαρχίας των Mercedes ο Φέτελ πήγε στη Ferrari (2015). Διεκδίκησε ανεπιτυχώς τον τίτλο το 2017 και το 2018. Επισκιάστηκε από το Λεκλέρκ το 2020 και πήγε στην Aston Martin το 2021. Παραμένει ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία της F1. Έχει σημειώσει 53 νίκες, 57 pole και έχει εκκινήσει σε 290 αγώνες. Μόνο δυο οδηγοί οι Λιούις Χάμιλτον (103) και Μ.Σουμάχερ (91) έχουν περισσότερες νίκες στην ιστορία της F1.

    Τo σηκωμένο δάχτυλο ήταν μια χαρακτηριστική του χειρονομία που οι αντίπαλοί του δυσκολεύονταν να αποδεχτούν.
    Τo σηκωμένο δάχτυλο ήταν μια χαρακτηριστική του χειρονομία που οι αντίπαλοί του δυσκολεύονταν να αποδεχτούν

    Τον θυμάμαι παιδί ακόμη στις ελεύθερες δοκιμές της Μόντσα να πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο ημέρας για λογαριασμό της BMW Sauber. Δε θα συμμετείχε στον αγώνα αλλά ήταν εμφανές πως είχε δυναμική. Δίπλα του στις δημόσιες σχέσεις η Μπρίτα Ρέσκε, είχα την ευκαιρία να του μιλήσω αρκετές φορές στο πλαίσιο των GP αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις της Red Bull. Πάντα με το χαμόγελο, ευγενής, υπομονετικός.

    Ήμουν εκεί όταν πήρε τον πρώτο του τίτλο το 2010 στο Άμπου Ντάμπι. Θυμάμαι μετά στην συνέντευξη Τύπου δεν είχε συνειδητοποιήσει ακόμη το επίτευγμα. Ήταν μόλις 25 ετών, παιδί ακόμη. Ο Φέτελ είναι ένας αθλητής που συνδύασε επάξια το ταλέντο με τη δουλειά. Βάδισε στα χνάρια του άτυχου Μ.Σουμάχερ τον οποίο είχε πρότυπο. Μάλιστα η στήριξή του στο Μικ είναι μια ανταπόδοση για όσα του έδωσε ο Μάικλ.

    Τo σηκωμένο δάχτυλο ήταν μια χαρακτηριστική του χειρονομία που οι αντίπαλοί του δυσκολεύονταν να αποδεχτούν.

    Ο Φέτελ δήλωσε: «Είχα την τιμή να εργαστώ με πολλούς σπουδαίους ανθρώπους στη F1, τα τελευταία 15 χρόνια, είναι πολλοί για να τους αναφέρω όλους και να τους ευχαριστήσω. Η απόφαση της αποχώρησης ήταν δύσκολη για μένα, το σκέφτομαι καιρό: Στο τέλος του χρόνου θα χρειαστώ ένα διάστημα για ν’ αποφασίσω με τι θα ασχοληθώ στη συνέχεια. Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι ως πατέρας, θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και ειδικά όσους φιλάθλους με στήριξαν χωρίς το πάθος τους δε θα υπήρχε F1».

    Ο Φέτελ στοχεύει τώρα να ολοκληρώσει τη χρονιά με τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις. Συγκυριακά μάλιστα θα κλείσει εκτός απροόπτου την καριέρα του στο Άμπου Ντάμπι συμπληρώνοντας 300 GP. Ευχόμαστε ολόψυχα να την ολοκληρώσει όπως του αρμόζει στο βάθρο

    Ο Φέτελ πήρε 4 σερί τίτλους με τη Red Bull από το 2010 έως και το 2013.
    Ο Φέτελ πήρε 4 σερί τίτλους με τη Red Bull από το 2010 έως και το 2013

    Διαβάστε επίσης:

    F1: Η υστέρηση των πρωταθλητών!



    ΣΧΟΛΙΑ