• AUTO

    F1 Βέλγιο: McLaren vs Ferrari, μάχη απ’ τα παλιά!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    F1 Βέλγιο: McLaren vs Ferrari, μάχη απ’ τα παλιά!

    F1 Βέλγιο: McLaren vs Ferrari, μάχη απ’ τα παλιά!


    Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην 3η θέση με 163 βαθμούς και ερίζουν για την κατάκτησή της.

    Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. H κόντρα Ferrari McLaren πριν 20 χρόνια έβγαζε πρωταθλητή. Σήμερα οι δυο ομάδες κοντράρονται για την 3η θέση. Μια θέση που πέρυσι πήρε η McLaren ενώ η Ferrari ήταν 6η. Φέτος οι κόκκινοι έχουν δείξει κάποια σημάδια βελτίωσης, ενώ στη McLaren έχουν το Νόρις που πετάει φωτιές.

    Ο Βρετανός οδηγός έχει συγκεντρώσει 113 βαθμούς έναντι 50 του πολύπειρου teammate του, Ντάνιελ Ρικιάρντο ενώ αντίστοιχα στους οδηγούς της Ferrari υπάρχει μια ισορροπία: Λεκλέρκ 80, Σάινθ 83.

    GP BELGIO F1/2021 – GIOVEDì 26/08/2021
    credit: @Scuderia Ferrari Press Office

    O Λεκλέρκ χτες πηγαίνοντας να αφήσει ένα λουλούδι εκεί που έχασε το 2019 τη ζωή του, ο φίλος του Αντουάν Ουμπέρ.

    Για το Σπα ο Λεκλέρκ είπε χτες ότι στα χαρτιά η Ferrari υστερεί (σ.σ: λόγω ισχύος υβριδικής μηχανής) αλλά ελπίζει σε μια ακόμη θετική έκπληξη. Όπως π.χ. αυτή που έφερε τελικά το Σάινθ στο βάθρο του Ουγγρικού GP στις αρχές Αυγούστου. Στη Ferrari ετοιμάζουν μια αναβάθμιση στο υβριδικό σύστημα που θα δώσει περισσότερη δύναμη, δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη πότε θα το εμφανίσουν σε αγώνα, η λογική λέει Μόντσα. Βέβαια και το Σπα απαιτεί κυρίως μεγάλη ισχύ από τις υβριδικές μηχανές και δευτερευόντως καλή αεροδυναμική απόδοση ώστε να μπορείς με λίγο φτερό για να μη χάνεις σε τελική, να έχεις σταθερότητα στις γρήγορες καμπές.

    Από την πλευρά του ο Νόρις εναπόθεσε τις όποιες ελπίδες της ομάδας του στη βροχή. Οι ομάδες χτες βρήκαν συννεφιά και δροσιά και οι προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο δείχνουν άστατο καιρό. Αμφότερες οι ομάδες έχουν κερδίσει στο Σπα στο παρελθόν και έχουν από έναν νικητή στο ρόστερ τους. Ο Λεκλέρκ κέρδισε εδώ το 2019 για τη Ferrari, ο Ρικιάρντο το 2014 για τη Red Bull.

    Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως οι Χάμιλτον – Φερστάπεν θα δώσουν μάχη για τη νίκη την Κυριακή (16:00 απευθείας, ΕΡΤ Cosmote). Έχει ενδιαφέρον όμως και η μάχη των τεσσάρων για την 3η θέση.

    Διαβάστε επίσης

    F1 Ουγγαρία: Χάμιλτον vs Φερστάπεν



    ΣΧΟΛΙΑ