• AUTO

    F1 Ισπανία: Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα ελεύθερα!

    Formula 1

    Photo by Jake Grant / LAT Images


    Οι σημερινές δυο ώρες ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης που είναι παραδοσιακά πίστα δοκιμών για τη F1 περιείχαν πολλές δοκιμές. Πρώτα απ’ όλα οι ομάδες δοκίμασαν το νέο σκελετό ελαστικών που θα είναι διαθέσιμος από τον Ιούλιο στο Σίλβερστον. Ο σκελετός αυτός είναι πιο ανθεκτικός καθώς η εξέλιξη των μονοθεσίων αυξάνει τα ενεργειακά φορτία που διέρχονται από τα ελαστικά. Πέρα από τα ελαστικά με νέο σκελετό οι ομάδες, δοκίμασαν και νέα αεροδυναμικά βοηθήματα.

    F1

    Οι περισσότερες ομάδες έχουν αναβαθμίσεις. Στη Ferrari για παράδειγμα έχουν νέο κάλυμμα κινητήρα, νέα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα, διαφορετικά ανοίγματα ψυγείων και νέο πάτωμα. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής ομάδας, Φρεντερίκ Βασέρ, είπε πως πάρθηκε μια σκληρή απόφαση, όσον αφορά την εξέλιξη του μονοθεσίου και πως το νέο πακέτο, αποτελεί μικρή βελτίωση, αφήνει όμως περιθώρια για περισσότερες βελτιώσεις στο άμεσο μέλλον.

    F1

    Σημαντικές αλλαγές έχει και η Aston Martin αλλά και η Mercedes που είχε παρουσιάσει μέρος αυτών από τον προηγούμενο αγώνα στο Μονακό. Στην 2η περίοδο δοκιμών προς το τέλος έπεσαν μερικές σταγόνες αλλά χωρίς να χρειαστούν ενδιάμεσα ελαστικά. Ο καιρός προβλέπεται άστατος και για το Σαββατοκύριακο. Η Pirelli έχει στη διάθεση των ομάδων τις τρεις πιο σκληρές γόμες o Νίκο Χούλκενμπεργκ εντυπωσίασε με τον 3ο χρόνο της ημέρας με τη Haas.

    Οι χρόνοι στο FP2 ήταν:

    F1

    Οι αυριανές μεταδόσεις είναι:

    F1

     

     

     

    Motor Racing - Formula

    Διαβάστε επίσης:

    Porsche 75 χρόνια: Η κληρονομιά σε ρόδες!

    Ιδού το νέο Mazda 2

    Porsche 75 χρόνια: Η κληρονομιά σε ρόδες!

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ