• AUTO

    Porsche 75 χρόνια: Η κληρονομιά σε ρόδες!


    Η γερμανική φίρμα αναγεννήθηκε ξανά και ξανά χωρίς να χάσει ποτέ τις αξίες ή την ταυτότητα της.

    Μέσα από τα όνειρα και τις περιπέτειες, η Porsche ταξιδεύει τους θαυμαστές και τους οπαδούς της στην ιστορία επιτυχίας της μάρκας. Για πρώτη φορά, ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων χρησιμοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο κινητό μουσείο κληρονομιάς για να δώσει τη δυνατότητα στους θαυμαστές ανά τον κόσμο να βιώσουν από κοντά την ιστορία της Porsche στις χώρες τους, εστιάζοντας στην επέτειο των 75 ετών.

    Η κινητή έκθεση του φορτηγού «Driven by Dreams»,  θα βρίσκεται στον δρόμο μέχρι τον Δεκέμβριο, παρέχοντας πληροφορίες για το παρελθόν, το παρόν και τις μελλοντικές αξίες της εταιρείας. «Με την περιοδεία μας θέλουμε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, να τους εμπνεύσουμε να πιστέψουν στα όνειρά τους και να τα πραγματοποιήσουν», λέει η Jessica Fritzsch, Team Coordinator for Heritage Concepts και project manager της περιοδείας.

    Fuori Concorso 2023 "PORSCHE 75 Years"
    Fuori Concorso 2023 “PORSCHE 75 Years”

    Η περιοδεία «Heritage Truck» ξεκίνησε στις 24 Απριλίου και πρώτος σταθμός του ταξιδιού ήταν η Piața Constituției στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η κινητή έκθεση 100 τετραγωνικών μέτρων ήταν ανοιχτή για το κοινό για μία εβδομάδα μπροστά από το Μέγαρο της Βουλής.

    Στη συνέχεια, το «Heritage Truck» ταξίδεψε στην Κροατία όπου, σε ένα drive in κοντά στο Ζάγκρεμπ και έδωσε στους ντόπιους θαυμαστές της Porsche μια εικόνα για την επέτειο του κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων. Το περασμένο Σαββατοκύριακο η κινητή έκθεση βρέθηκε στο «Fuori Concorso», μιας εκδήλωσης που προσελκύει λάτρεις του αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο στο Κόμο της Ιταλίας.

    Οι θαυμαστές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση στη Γερμανία από τις 10 έως τις 11 Ιουνίου, όταν το «Festival of Dreams» της Porsche κατευθύνεται στο Hockenheimring, πριν ξεκινήσει για το επόμενο Φεστιβάλ Porsche στις 18 Ιουνίου στο αεροδρόμιο Mollis στην Ελβετία. Από τις 23 Ιουνίου, το Heritage Truck θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες στο Ελβετικό Μουσείο Μεταφορών στη Λουκέρνη.

    Ο Alexander E. Klein, επικεφαλής του τμήματος ιστορίας και κουλτούρας της Porsche τόνισε:

    «Επί δύο χρόνια ονειρευόμασταν τη στιγμή που το φορτηγό το οποίο κυριολεκτικά είναι «οδηγούμενο από όνειρα» – θα ξεκινούσε στο διεθνές ταξίδι του ως πρεσβευτής για αυτήν τη σημαντική επετειακή χρονιά». Η κινητή έκθεση είναι αφιερωμένη σε ονειροπόλους από όλες τις εποχές του παρελθόντος 75 ετών. Υπάρχουν συναρπαστικά εκθέματα από όπως η άδεια εγγραφής του 356 ‘Αριθ. 1’ Roadster, το σπορ αυτοκίνητο με το οποίο τέθηκαν τα θεμέλια της επιτυχίας πριν από 75 χρόνια.

    Υπάρχουν επίσης συναρπαστικά εκθέματα από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως ένα ραδιόφωνο που χρησιμοποιούταν στο Le Mans, το τρόπαιο του νικητή στο Le Mans το 2017 και ένα κράνος που φορούσε ο Timo Bernhard κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Circuit de La Sarthe. Παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν ιστορίες όπως του μηχανικού Norbert Singer, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις επιτυχίες των αγώνων Porsche του περασμένου αιώνα.

    Fuori Concorso 2023 "PORSCHE 75 Years"
    Fuori Concorso 2023 “PORSCHE 75 Years”

    Η επετειακή έκδοση του ρολογιού Chronograph I είναι επίσης σε περιοδεία στο «Heritage Truck», μαζί με ένα ασημί στυλό Tec Flex και το θρυλικό κινητήρα «TAG Turbo made by Porsche» με αυτόν τον κινητήρα, η McLaren κέρδισε 25 Grand Prix στη Formula 1, τρία παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και δύο παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών. Τ

    ο τμήμα τέχνης είναι αφιερωμένο σε έργα για θέματα όπως η απόδοση ή η ταχύτητα. Πολλοί διεθνείς καλλιτέχνες βλέπουν τις δικές τους αξίες να αντικατοπτρίζονται στη μάρκα Porsche. Ανάμεσά τους οι Erich Strenger, Vexx και Arthur Kar. Τα εκθέματα που απεικονίζουν τα όνειρα της τριάδας περιλαμβάνουν το 911 Bonnet Art Edition, ένα μοντέλο της 968 L’ART του Arthur Kar σε κλίμακα 1:43 και μια σειρά από ιστορικές αφίσες αγώνων. Στο τέλος της έκθεσης, οι επισκέπτες καλούνται να μοιραστούν τα δικά τους προσωπικά όνειρα. Όπως λέει ο CEO της Porsche, Oliver Blume, «η Porsche είναι για ανθρώπους που ακολουθούν τα όνειρά τους».



    ΣΧΟΛΙΑ