• AUTO

    F1 Ίμολα: Η βροχή έδειξε Φερστάπεν!


    Ο Ολλανδός για πρώτη φορά φέτος θα εκκινήσει από την pole στον αυριανό αγώνα Sprint (17:30 ώρα Ελλάδος απευθείας ΕΡΤ, Cosmote).

    Η βροχή κυριάρχησε σήμερα πρώτη μέρα του Grand Prix στη θρυλική πίστα της Ίμολα.

    Η ώρα των ελεύθερων δοκιμών διεξήχθη με βρεγμένο οδόστρωμα και ελαστικά ενδιάμεση ή βρόχινα.

    Οι Ferrari έδειξαν την ταχύτητά τους και στο βρεγμένο με το Λεκλέρκ να είναι ταχύτερος του Σάινθ.

    Προβλημάτισαν οι Mercedes που έδειχναν να έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα με τις αναπηδήσεις.

    Το ξεκίνημα των κατατακτήριων δοκιμών βρήκε τον Άλμπον με πρόβλημα στο πίσω δεξιά φρένο.

    Αναφλέγει η πλήμνη του τροχού εξερράγη και η προσπάθεια του Ταϊλανδού οδηγού της Williams τελείωσε εκεί. Η διαδικασία διακόπηκε με κόκκινη σημαία και όταν εκκίνησε εκ νέου έμειναν εκτός οι Alpha Tauri, οι Williams και ο Οκόν με την Alpine.

    Στο Q2 ο Σάινθ έκανε λάθος βγήκε και κατέστρεψε τη Ferrari προκαλώντας την δεύτερη διακοπή της ημέρας. Ο Ισπανός πάτησε πάνω στο κερμπ άτσαλα και έχασε το πίσω μέρος έκανε ένα μεγαλοπρεπές τετακέ και κατέληξε στην αμμοπαγίδα.

    Όταν το χρονόμετρο ξανάρχισε να τρέχει μια ψιχάλα είχε αλλάξει τα δεδομένα με αποτέλεσμα οι Mercedes να βρεθούν σε αδιέξοδο. Εκτός έμειναν επίσης ο Στρολ με την Aston Martin, ο Ζου με την Alfa Romeo και ο Σουμάχερ με τη Haas.

    Όλοι οι οδηγοί χρησιμοποιούσαν την μαλακή γόμα της Pirelli (C4) στο Q1 και στο Q2 αλλά υπήρχαν αρκετά προβλήματα για να την φέρουν σε θερμοκρασία λειτουργίας καθώς η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 12 βαθμούς Κελσίου.

    Το Q3 όπως ήταν φυσιολογικό ξεκίνησε με ενδιάμεσα ελαστικά και το ακραίο ήταν πως το πρώτο μέρος της ήταν πιο στεγνό από ότι το δεύτερο μέρος της πίστας.

    Ο Κέβιν Μάγκνουσεν βγήκε από την πίστα στην Άκουα Μινεράλι αλλά με έναν τρόπο μαγικό κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση και να επιστρέψει στα πιτ. Η κόκκινη σημαία πάντως ξαναβγήκε και ομάδες – οδηγοί άδραξαν την ευκαιρία για να ρυθμίσουν ξανά τα μονοθέσιά τους.

    Κάποια από τα μονοθέσια όπως η Ferrari του Λεκλέρκ είχαν πολύ έντονες αναπηδήσεις. H 4η κόκκινη σημαία βγήκε όταν σταμάτησε ο Βάλτερι Μπότας με την Alfa Romeo.

    Πέρασε ώρα μέχρι να απομακρύνει ο γερανός το μονοθέσιο. Ο Φερστάπεν είχε προς ώρας τον πρώτο χρόνο και ο μόνος που μπορούσε να τον απειλήσει στα 3 λεπτά που απέμεναν ήταν ο Λεκλέρκ.

    Οι συνθήκες άλλαξαν στο μεταξύ προς το χειρότερο οπότε δεν υπήρχε δυνατότητα για βελτίωση του χρόνου. Πόσο μάλλον που η έξοδος του Νόρις δεν επέτρεψε σε κάποιον να βελτιώσει. Ο Βρετανός με την McLaren πάντως βρέθηκε στην 3η θέση της κατάταξης.

    Ο αγώνας Sprint εκκινεί αύριο στις 17:30 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote.

    Θα είναι διάρκειας 100km και η σειρά κατάταξής του θα είναι η σειρά εκκίνησης του αγώνα. Τα πιτ στοπ δεν είναι υποχρεωτικά και βαθμολογούνται οι 8 πρώτοι.

    Ο πρώτος με 8 βαθμούς, ο δεύτερος με επτά και ο όγδοος με έναν βαθμό.

    Η pole χρεώνεται στο Φερστάπεν.

    Η τελική κατάταξη είναι: 

    Διαβάστε επίσης

    Σε παραγωγή το CX-60!



    ΣΧΟΛΙΑ