• AUTO

    F1: Ελβετική Alfa Romeo!

    F1: Ελβετική Alfa Romeo!


    Εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση της Ιταλικής εταιρείας όσον αφορά στην αλλαγή ονόματος της ομάδας Formula 1.

    Ο 78χρονος σήμερα Ελβετός Πήτερ Σάουμπερ πίσω στo 1970 έφτιαξε την ομάδα της Sauber. Εκεί στηρίχτηκε το 1991 και δημιούργησε με τις ευλογίες και τη χρηματοδότηση τότε της Mercedes την Sauber F1 Team. Η ομάδα αυτή δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη επιτυχία στη F1 αλλά πάντοτε ήταν αξιοπρεπής στα αποτελέσματά της. Κατά καιρούς συνεργάστηκε στενά με την Ford με την Petronas με τη Ferrari ενώ την περίοδο 2005 -2009 μετονομάστηκε σε BMW Sauber είχε γερμανική καταχώρηση γι’ αυτό και στην μοναδική της νίκη με τον Κουμπίτσα στον Καναδά το 2008 έπαιξε ο γερμανικός ύμνος . Το 2016 η ομάδα πουλήθηκε σε μια επενδυτική εταιρεία και η έδρα της παρέμεινε στην Ελβετία. Το 2018 ξεκίνησε η συνεργασία με την Alfa Romeo με τις ευλογίες της Ferrari που παρείχε την υβριδική μηχανή.

    Χτες η ομάδα ανακοίνωσε την αλλαγή του ονόματός της από Alfa Romeo Racing σε Alfa Romeo F1 Team. Παραθέτω τη σχετική ανακοίνωση:

    «Με τις προετοιμασίες της ομάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η Alfa Romeo F1 Team ORLEN αποκαλύπτει το νέο όνομα και λογότυπο της. Η επίσημη πρεμιέρα της νέας εικόνας αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης στα τέλη Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση του νέου ονόματος αντιπροσωπεύει μια νέα κατεύθυνση για την ομάδα -καθώς το σπορ περνά σε μια νέα εποχή με νέους κανονισμούς- αλλά παράλληλα και τη διατήρηση της ταυτότητας της ομάδας, μέσω της δέσμευσης της Alfa Romeo για μακροχρόνια εμπλοκή στο θεσμό και τη συνεχή βελτίωση της πορείας της ομάδας. Η προσθήκη του “F1 Team” στο όνομα αποτελεί την επισφράγιση για την παρουσία της μάρκας στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ παράλληλα αντανακλά το δυνατό αγωνιστικό DNA της Alfa Romeo και της Sauber, αλλά και την μακρά τους ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου.  Οι συγκεκριμένες αλλαγές θα επηρεάσουν και την ονομασία του νέου μονοθέσιου όπως αυτή θα δηλωθεί στη FIA, με το όνομα να αλλάζει από Alfa Romeo Racing σε Alfa Romeo, τονίζοντας περαιτέρω ένα από τα πλέον ιστορικά ονόματα στο χώρο του αυτοκινήτου.

    Jean Philippe Imparato, CEO Alfa Romeo: «Για εμάς η προσθήκη του “F1 Team” στο όνομα της ομάδας είναι πολύ σημαντική και μας κάνει περήφανους. Είναι η επιτομή της δέσμευσης της Alfa Romeo στην κορυφαία μορφή αγώνων αυτοκινήτου, όπου η μάρκα έγραψε λαμπρές σελίδες ιστορίας. Παράλληλα, αυτή η αλλαγή αντιπροσωπεύει το πνεύμα της ομάδας όπου η Alfa Romeo παίζει ηγετικό ρόλο. Με νέο όνομα, λογότυπο, νέους οδηγούς και το νέο μονοθέσιο που είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί, είμαστε έτοιμοι για μια νέα συγκλονιστική σαιζόν.»

    Διαβάζοντάς τα όλα αυτά μας δημιουργήθηκε η απορία αν η Alfa Romeo F1 Team είναι Ελβετική ή Ιταλική ομάδα; Αν αύριο ο Μπότας ή ο Ζου κερδίσουν αγώνα ποιος ύμνος θα παίξει προς τιμήν του κατασκευαστή. Όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική λίστα της FIA το όνομα της εταιρείας παραμένει Sauber Motorsport και η έδρα παραμένει το Χίνβιλ της Ελβετίας. Αν λοιπόν κερδίσει η Alfa Romeo σε GP φέτος θα παίξει ο Ελβετικός εθνικός ύμνος! Γίνονται;

    Διαβάστε επίσης:

    Ιδού το νέο Mercedes-Benz Citan!

    LEVC: Υπηρεσίες μεταφορών με άρωμα Λονδίνου!



    ΣΧΟΛΙΑ