• AUTO

    Eπένδυση ετοιμάζει η γερμανική Next e.Gο για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Μια ακόμη σημαντική επένδυση, αυτή την φορά στον χώρο της ηλεκτροκίνησης θα ανακοινωθεί αύριο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς.

    Ειδικότερα, σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση η ελληνική κυβέρνηση θα υπογράψει συμβόλαιο συναντίληψης με την γερμανική  αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO, που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

    Η γερμανική εταιρεία δρομολογεί την δημιουργία ενός εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

    Το μνημόνιο συναντίληψης θα υπογράψουν ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθηγητής Ulrich Hermann και ο υφυπ. για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης.

    Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης.

    Ποια είναι η Next e.Go

    H Next e.Go αποτελεί μετεξέλιξη της εταιρείας e.Go η οποία ιδρύθηκε το 2015 από τον καθηγητή Dr. Günther Schuh, κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, με έδρα το Άαχεν της Γερμανίας.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει εργοστάσιο το Άαχεν, το οποίο απασχολεί 450 άτομα. Το 2018 παρουσίασε το μοντέλο e.GO Life το οποίο πωλούνταν κάτω από τις 16.000 ευρώ.

    Το 2020 η e.GO αντιμετώπισε προβλήματα ρευστότητας λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις του e.Go Life.  Τον Μάρτιο του 2020, η εταιρεία αναζήτησε δημόσια χρηματοδότηση και επενδυτές, χτυπημένη από τις καθυστερήσεις που προκαλούσε η πανδημία. Έτσι στις αρχές Απριλίου, η e.GO Mobile υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

    Ωστόσο, την 1η Σεπτεμβρίου ο ολλανδικός επενδυτικός όμιλος ND Industrial  απέκτησε την  e.GO Mobile. Διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας, η οποία πλέον μετονομάστηκε σε Next.e.GO Mobile, ανέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Dr. Ulrich Hermann ,  πρώην Επικεφαλής Ψηφιοποίησης στην εταιρεία Heidelberger Druckmaschinen.



    ΣΧΟΛΙΑ