• EKO Acropolis Rally Diary

    EKO ACROPOLIS RALLY: Δράσεις Οδικής Ασφάλειας


    Επόμενος σταθμός του WRC, είναι η Ελλάδα και η Οργανωτική Επιτροπή, ετοιμάζει εκδηλώσεις στο πλαίσιο του αγώνα.

    Το υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την Motorsport Greece και την ΟΜΑΕ προετοιμάζει ένα 10ημερο πρόγραμμα δράσεων στο πλαίσιο του αγώνα με σκοπό την προώθηση καλών πρακτικών Οδικής Ασφάλειας.

    ΚΡΗΤΗ 3-4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    Ήδη ο αριθμός των νεκρών από τροχαία στο νησί έχει φτάσει τους 31, δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι επιτακτική ανάγκη μια δράση οδικής ασφάλειας εκεί. Προετοιμάζεται λοιπόν ένα καραβάνι κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών “ROAD SAFETY EKO ACROPOLIS RALLY” με την συνεργασία της Ε.Ο. Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας που θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου από τα Χανιά. Με ενδιάμεσες στάσεις σε Ρέθυμνο, Αγία Γαλήνη, Κόκκινο Πύργο, Μοίρες, Καλαμάκι, Μάταλα, Αρχάνες θα μεταφέρει μήνυμα οδικής ασφάλειας στο νησί που το έχει τόση ανάγκη. Την επόμενη μέρα 4 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο στο λιμάνι, θα διεξαχθεί κεντρική εκδήλωση με προσομοίωση σύγκρουσης (crash test) και απεγκλωβισμού τραυματία, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων.

    ΖΑΠΠΕΙΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    Μία ημέρα πριν την εκκίνηση του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, στις 8 Σεπτεμβρίου, παρουσία του προέδρου της FIA Ζαν Τοντ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο περιστύλιο του Ζαππείου, στην οποία θα προβληθούν βιντεομηνύματα οδικής ασφάλειας Ολυμπιονικών. Παράλληλα, θα γίνει ακόμα μία προσομοίωση σύγκρουσης και απεγκλωβισμού τραυματία.

    ECO ACROPOLIS RALLY: Δράσεις Οδικής Ασφάλειας
    Συνεχείς συσκέψεις υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για τα μέλη της Motorsport Greece και της ΟΜΑΕ

    ESPORTS 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα διοργανωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ ο Παγκόσμιος Τελικός esports WRC The Official Game. Πέρα από την ψυχαγωγία, υπάρχει στόχευση στην εκπαίδευση της νέας γενιάς στην οδική ασφάλεια τη νέα γενιά μέσα από ενδιαφέρουσες και αποτελεσματικές μεθόδους όπως τα e-sports.

    9-12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΟ ACROPOLIS RALLY
    ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΥΠΕΡΕΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ COSMOTE 5G Athens Stage:

    Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του ΕΚΟ ACROPOLIS RALLY κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αμέσως μετά τα αυτοκίνητα θα αγωνιστούν στην υπερειδική διαδρομή της Πλατείας Συντάγματος, εγχείρημα που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα μας! Παράλληλα, η Πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε πάρκο χορηγών και parc ferme για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ο εθνικός μας αγώνας ξεκινάει με τις ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι. Μέσα από την Θήβα και την Ελάτεια τα αυτοκίνητα θα καταλήξουν στην Λαμία όπου βρίσκεται το service park. Εκεί θα χτυπάει και η καρδιά του αγώνα και φυσικά θα υπάρχουν δράσεις οδικής ασφάλειας για τους θεατές.

    Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, θα απολαύσουμε τα περάσματα των αγωνιστικών αυτοκινήτων μέσα από ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας, όπως οι Βωξίτες και η Παύλιανη. Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου οι οδηγοί θα δοκιμάσουν τα όριά τους μέσα από την περίφημη ειδική διαδρομή Ταρζάν, στην οποία και θα γίνει ο τερματισμός και η ειδική απονομή των τριών πρώτων οδηγών. Αμέσως μετά, στο service park της Λαμίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και οι βραβεύσεις.

    Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης: «Στηρίζουμε τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό με σχέδιο και όραμα. Διότι πέρα από το σπουδαίο αγωνιστικό ενδιαφέρον, είναι το κατάλληλο μέσο προώθησης της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς. Το ΕΚΟ ACROPOLIS RALLY και οι παράλληλες εκδηλώσεις του θα συγκινήσουν, θα ενθουσιάσουν, θα επιμορφώσουν και θα αφήσουν εποχή»!

    Διαβάστε επίσης:

    EKO ACROPOLIS RALLY: 55 συμμετοχές στον Εθνικό μας αγώνα!

    Ημερολόγιο ΕΚΟ Acropolis Rally: 4 βδομάδες πριν!

    Αγορά αυτοκινήτου: Τρέχει με +50%!



    ΣΧΟΛΙΑ