• Κλέφτης προσπαθεί να ανοίξει αυτοκίνητο

    AUTO

    5 απλοί τρόποι για να φερθείς εξυπνότερα από τους επίδοξους κλέφτες του αυτοκινήτου σου

    • NewsRoom

    Κατάφερες να αποκτήσεις το δικό σου αυτοκίνητο μετά κόπων και βασάνων και ανησυχείς για τους επίδοξους ληστές; Τα τελευταία χρόνια, οι κλοπές αυτοκινήτων ολοένα και αυξάνονται και πολλοί ιδιοκτήτες τοποθετούν αντικλεπτικά συστήματα, για να προφυλάξουν το όχημά τους. Μπορεί η τεχνολογία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και των αντικλεπτικών συστημάτων να αναπτύσσεται, ωστόσο βελτιώνονται και οι τεχνικές δεξιότητες των επίδοξων ληστών. Στο τέλος της ημέρας, οι ιδιοκτήτες αναρωτιούνται τι άλλο μπορούν να κάνουν για να εμποδίσουν τους κλέφτες αυτοκινήτων.

    Ας μάθουμε μαζί πώς να αυξήσεις την αντικλεπτική προστασία του οχήματός σου. Μην επαναπαύεσαι στην τεχνολογία immobilizer που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Κάνε πιο δύσκολη την δουλειά των ληστών και προστάτεψε την περιουσία σου.

    5 tips για να μην σου κλέψουν το αυτοκίνητο!

    1. Τοποθέτησε αντικλεπτικό μπαστούνι τιμονιού

    Τα αντικλεπτικά μπαστούνια ή αντικλεπτικές μπάρες τιμονιού, αποτρέπουν τον κλέφτη από το να προχωρήσει στην διάρρηξη του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο εξάρτημα, κλειδώνει το τιμόνι με αποτέλεσμα να μην στρίβει από καμιά μεριά. Ακόμη, το αντικλεπτικό μπαστούνι είναι ορατό από τους κλέφτες, οι οποίοι όταν το δουν, προτιμούν να επιλέξουν έναν πιο εύκολο στόχο διάρρηξης. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν, ότι η ύπαρξη του αντικλεπτικού μπαστουνιού μειώνει την πιθανότητα διάρρηξης του αυτοκινήτου κατά 35%.

    1. Πάρκαρε σε φωτιζόμενο χώρο

    Το παρκάρισμα στην χώρα μας, είναι σίγουρα δύσκολη υπόθεση. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, επιλέγουν να πληρώσουν ιδιωτική θέση στάθμευσης, εάν δεν έχουν πάρκινγκ στην κατοικία τους. Για εκείνους όμως που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα της ενοικίασης ή αγοράς μιας θέσης στάθμευσης, το παρκάρισμα πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή και σε χώρους που υπάρχει φωτισμός.

    Οι φωτιζόμενοι χώροι, παρέχουν μία επιπλέον ασφάλεια απέναντι στους επίδοξους κλέφτες, καθώς εκεί μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτοί από περαστικούς και γείτονες. Πέρα από τους φωτιζόμενους χώρους, οι χώροι που έχουν τοποθετηθεί κάμερες είναι μια πολύ καλή λύση προστασίας του οχήματός σου.

    1. Μην αφήνεις πράγματα αξίας στο σαλόνι του αυτοκινήτου

    Οι περισσότεροι οδηγοί, συνηθίζουν να αφήνουν χρήματα ή άλλα αντικείμενα μέσα στο σαλόνι του αυτοκινήτου. Οι ληστές που παρακολουθούν τα αυτοκίνητα, ενθαρρύνονται όταν βλέπουν αντικείμενα αξίας ή χρήματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και επιλέγουν να το διαρρήξουν. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούν τόσο τα αντικείμενα αξίας που βρίσκονται στο όχημα όσο και το ίδιο το όχημα.

    1. Τοποθέτησε συναγερμό και gps tracker στο αυτοκίνητο

    Εάν το αυτοκίνητό σου δεν έχει συναγερμό, η τοποθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος συναγερμού, είναι ίσως η πιο αξιόπιστη λύση για την αποτροπή της κλοπής του. Πολλές συστήματα συνδυάζουν τον συναγερμό με ένα σύστημα εντοπισμού του αυτοκινήτου (gps tracker). Μπορεί να επενδύσεις κάποια επιπλέον χρήματα, ωστόσο είναι πολύ λιγότερα από εκείνα που θα χρειαζόσουν για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, σε περίπτωση κλοπής.

    1. Φρόντισε την εικόνα του αυτοκινήτου σου

    Ξέρουμε πως ακούγεται περίεργο, όμως ένα προσεγμένο και καθαρό αυτοκίνητο, δίνει την εντύπωση στους επίδοξους κλέφτες, ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να το διαρρήξουν.  Αυτό συμβαίνει γιατί θεωρούν, ότι ένας ιδιοκτήτης που προσέχει το όχημά του, το έχει επανδρώσει με αντικλεπτικά συστήματα και έχει φροντίσει να αυξήσει τα μέτρα προστασίας του.

    Οι παραπάνω συμβουλές, θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τις πιθανότητες της κλοπής του αυτοκινήτου σου, όμως ο κίνδυνος πάντα ελλοχεύει. Στο COSMOTE Insurance, μπορείς να επιλέξεις κάλυψη ολικής/ μερικής κλοπής και να δεις τις επιλογές που έχεις σε ασφαλιστικά προγράμματα. Διάλεξε το ασφαλιστικό πρόγραμμα που σου ταιριάζει και πάρε ένα μέτρο που θα σε σώσει την δύσκολη στιγμή!