• ΑΓΟΡΕΣ

    Xρηματιστήριο: Ποιες τραπεζικές μετοχές πέρασαν σε ιστορικά χαμηλά

    • Contributor
    Χρηματιστήριο


    Ιστορικές στιγμές στο Χρηματιστήριο…

    Η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά, στα 0,528 ευρώ, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η μετοχή της Eurobank, που διαπραγματεύεται αυτή την ώρα στα 0,31 ευρώ.

    Η κατάσταση στην αγορά, μετά την έξοδο των δύο προαναφερόμενων μετοχών, της Εθνικής και του Τιτάνα από τον ελληνικό δείκτη της Morgan Stanley, όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε εντολές πωλήσεων. Οι αναλυτές τοποθετούν τις συνολικές εκροές κοντά στα 150 εκατ. ευρώ.

    Επιβαρυντικά λειτουργεί στο ήδη δυσμενές κλίμα στο ταμπλό η αναστολή διαπραγμάτευσης της MLS. Πέρα από την κοινοποίηση στους χρηματιστές από την εποπτική αρχή δεν υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πάντως, η εισηγμένη βορειοελλαδίτικη εταιρεία πληροφορικής, έχει ζητήσει αναβολή στη δημοσίευση των οικονομικών της αποτελεσμάτων λόγω κορωνοϊού.

    Η εξέλιξη στην MLS προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς στην αγορά και βεβαίως στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις.

    Πάνω από 10,6% η πτώση στην Alpha, 7,8% στην ΕΤΕ, 6,9% στην Eurobank και άνω του 2% στην Πειραιώς. Πάνω από 3% οι απώλειες στην Coca Cola, 2,7% στην ΔΕΗ, 1,9% στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, 1,4% για την Ελλάκτωρ παρά την παραχώρηση στην Έλλακτωρ της μαρίνας του Αλίμου, πάνω από 2,7% οι απώλειες στην Μυτιληναίος, πάνω από 1% στην ΕΧΑΕ.

    Στον αντίποδα, ΟΤΕ, Jumbo (παραμένει στον MSCI), Motor Oil (επίσης), ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ καταγράφουν θετικό πρόσημο και κρατούν κάποια ισορροπία στη διαμόρφωση του δείκτη.

    Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 22 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι εκροές από τις μετοχές που θίγονται λόγω εξόδου από τον MSCI, μόλις… ξεκίνησαν.

    Από τις μετοχές που διακινούνται 66 υποχρούν και 19 ενισχύονται.



    ΣΧΟΛΙΑ