• ΑΓΟΡΕΣ

    Ξεθυμαίνει η αισιοδοξία στις ευρωαγορές

    Wall Street


    Χαμηλότερα άνοιξαν σήμερα οι αγορές της Ευρώπης, καθώς ξεθυμαίνει ο ενθουσιασμός από τις επιτυχημένες συνομιλίες Κίνας-ΗΠΑ σχετικά με τις εμπορικές τους σχέσεις. Παρ’ όλο που η συνάντηση χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη και ακολουθήθηκε από θετικά σχόλια εκ των δύο πλευρών, οι αγορές σε Ασία και Ευρώπη δεν ενισχύθηκαν κατά το αναμενόμενο, έχοντας ίσως προεξοφλήσει από τη Δευτέρα την καλή έκβαση των διαπραγματεύσεων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πέραν της περιγραφής των ομιλιών ως “καλές”, καμία από τις δύο πλευρές δεν εξέδωσε λεπτομερή ανακοίνωση.

    Στο δολλάριο εκτονώθηκε η χθεσινοβραδινή δημοσίευση των πρακτικών της συνάντησης Δεκεμβρίου της Fed, όπου διαφάνηκε μια περισσότερο προσεκτική προσέγγιση από την Τράπεζα όσον αφορά το ρυθμό αύξησης του επιτοκίου. Οι μετοχές των αμερικανικών δεικτών, δεν… γιόρτασαν το γεγονός, δείχνοντας σημάδια κόπωσης, κλείνοντας θετικά αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας τους.

    Στην Ευρώπη, οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τη διαδικασία του Brexit, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας. Το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησε την Τετάρτη, ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταρτίσει ένα δεύτερο σχέδιο εντός τριών ημερών, εάν η συμφωνία ανάληψης δεν εγκριθεί στις 15 Ιανουαρίου.

    Με απώλειες -0.80% κινείται μέχρι στιγμής ο Dax, στο -0,60% βρίσκεται ο FTSE 100, -1,10% σημειώνει ο Cac 40 και -0,44% ο ΜΙΒ. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 είναι στο -0,74% με την πλειοψηφία των κλάδων στο κόκκινο



    ΣΧΟΛΙΑ