• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Το χειρότερο διήμερο στην ιστορία του Dow Jones

    Wall Street


    Με νέες ισχυρότατες απώλειες, κοντά ξανά στα χαμηλά ημέρας, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να κινούνται πανικόβλητοι μετά τις προειδοποιήσεις των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόσληψης Νοσημάτων (CDC) πως η επιδημία του κοροναϊού ενδέχεται να επεκταθεί και στις ΗΠΑ.

    Η εξάπλωση της επιδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο συνεχίζεται ακάθεκτη, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 80.200 σε 34 χώρες, ενώ οι θάνατοι τους 2.700, στην πλειονότητά τους άτομα μεγάλης ηλικίας. Την ίδια ώρα το ΔΝΤ συνιστά στις χώρες ψυχραιμία, ενώ ετοιμάζεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη.

    Ειδικότερα, o Dow Jones έκλεισε στις 27.081,36 μονάδες με νέα πτώση 879,44 μονάδων ή -3,15%. Και οι 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στο «κόκκινο» με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνει η μετοχή της American Express (-5,68%). Η νέα πτώση του δείκτη έρχεται μια μέρα μετά τη βουτιά 1031 μονάδων, κάτι που σηματοδοτεί το χειρότερο διήμερο στην ιστορία του σημαντικότερου δείκτη της Wall Street.

    Την ίδια ώρα ο S&P 500 έκλεινε στις 3128,45 μονάδες με βουτιά 97,44 μονάδων ή -3,02%, ενώ ο Nasdaq στις 8.965,61 μονάδες με απώλειες 255,67 μονάδων ή  -2,77%.

    Από την άλλη, οι επενδυτές καταφεύγουν μαζικά προς ασφαλή καταφύγια, με την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να κατρακυλά μέχρι το 1,321%.

    Πάντως, την Τρίτη ανακόπηκε το ράλι της τιμής του χρυσού, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα υψηλά κέρδη που είχαν  οδηγήσει τη Δευτέρα το συμβόλαιο (παραδόσεως Απριλίου) σε υψηλό 7 ετών. Την Τρίτη η τιμή του συμβολαίου υποχώρησε κατά 1,6% στα 1.650 δολάρια ανά ουγγιά.

    Με νέα πτώση έκλεισαν τα συμβόλαια του πετρελαίου, με το αργό τύπου WTI (Απριλίου) να κατρακυλά στα 49,90 δολάρια το βαρέλι, με νέα βουτιά 3%, ενώ το Brent (Απριλίου) υποχώρησε κατά 2,4% στα 54,95 δολάρια το βαρέλι.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης βουτιά 1,4% σημείωνε, στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, η μετοχή της Walt Disney, καθώς όπως ανακοινώθηκε αποχωρεί από τη θέση του CEO ο Μπομπ Άιγκερ. Τη θέση του θα αναλάβει ο Μπομπ Τσάπεκ.



    ΣΧΟΛΙΑ