• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Τέλος στο αρνητικό σερί με άνοδο 2% μετά την ανάκαμψη του WTI

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψε την Τετάρτη η Wall Street, μετά από δύο ημέρες αρνητικών επιδόσεων που κινήθηκαν στους ρυθμούς της κρίσης του αμερικανικού πετρελαίου.

    Οι απειλές του Ντόνταλντ Τραμπ πως το αμερικανικό ναυτικό θα βυθίσει οποιοδήποτε ιρανικό πολεμικό πλοίο επιτεθεί σε αμερικανικά πλοία αλλά και τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα εβδομαδιαία αποθέματα βενζίνης οδήγησαν σε άνοδο την τιμή του τρέχοντος συμβολαίου WTI, για τον μήνα Ιούνιο, το οποίο επέστρεψε στα 13 δολάρια, από την απότομη πτώση που είχε σημειώσει την Τρίτη.  Κάτι που προκάλεσε φαίνεται προκάλεσε ανακούφιση στη Wall Street.

    Πάντως, όπως προειδοποίησε η Citi, η άνοδος των τελευταίων εβδομάδων δεν πρέπει να καθησυχάζει τους επενδυτές και να τους κάνει να θεωρούν πως η εποχή του Bear market έχει τελειώσει. Όπως επισημαίνει οι φθηνότερες αποτιμήσεις και η νομισματική χαλάρωση μπορεί να βοηθήσουν στον περιορισμό των ζημιών, αλλά οι αγορές μπορούν να θεωρούν πως θα ανακάμψουν πραγματικά όταν υπάρξει αύξηση των μεταποιητικών δεικτών PMI. Μάλιστα, ειδικά στις ΗΠΑ, υποστηρικτική για τις μετοχές θα είναι και μια βελτίωση στα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας.  Στις ΗΠΑ ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τις 840.000 ενώ οι νεκροί υπολογίζονται πάνω από 47.000.

    Στο ταμπλό, ο  Dow Jones έκλεισε στις 23.475,82 μονάδες με άνοδο 1,99%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη μόνο 2 έκλεισαν με πτώση, η P&G (-0,23%) και η Boeing (-1%) . Αντίθετα τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Intel (6,64%), McDonald’s (5,01%) και Nike (4,19%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.799,31 μονάδες με άνοδο 2,29%  ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις 8.495,38 μονάδες με κέρδη 2,81%.



    ΣΧΟΛΙΑ