• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Σε ρεκόρ 8 μηνών επέστρεψε ο Dow Jones


    Σε επίπεδο-ρεκόρ 8 μηνών επέστρεψε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, βρίσκοντας στήριξη στα ισχυρά οικονομικά στοιχεία, τα οποία επισκίασαν τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας.

    Ειδικότερα, ο δείκτης έκλεισε στις 26.657 μονάδες με κέρδη περίπου 1%, ξεπερνώντας το τελευταίο ιστορικό υψηλό της 26ης Ιανουαρίου (26.616 μονάδες).

    Ρεκόρ πέτυχε και ο S&P 500 – το πρώτο μετά τις 29 Αυγούστου- κλείνοντας στις 2.930 μονάδες, με κέρδη 0,8%. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 1% στις 8.028 μονάδες.

    Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι το Πεκίνο ελπίζει πως οι ΗΠΑ θα λάβουν μέτρα διόρθωσης της συμπεριφοράς τους.

    Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς 10% σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολ., που θα αυξηθούν στο 25% έως το τέλος του χρόνου. Η Κίνα απάντησε ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα στην επιβολή δασμών σε πάνω από 5.000 αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολ.

    Ωστόσο, οι δασμοί που ανακοίνωσαν και οι δύο χώρες θεωρήθηκαν πιο ήπιοι απ’ ό,τι αναμενόταν, συμβάλλοντας έτσι στην ανοδική κίνηση της Wall Street χθες Τετάρτη.

    Τα πρόσφατα κέρδη της αγοράς ήρθαν εν μέσω ενδείξεων για βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών. Στα τελευταία οικονομικά στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε σε νέο χαμηλό 49 ετών, αν και ενδεχόμενη επίδραση από τον τυφώνα Florence, δεν θα γίνει ορατή για κάποιες εβδομάδες. Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 3.000 στον προσαρμοσμένο αριθμό των 201.000, στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ