• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Πτώση για τον Dow Jones, τέλος στο ανοδικό σερί για τον Nasdaq

    Wall Street


    Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι  συνεδριάσεις της Τρίτης στη Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 171 μονάδες και τον Nasdaq να χαλάει το ανοδικό του σερί, παρασυρμένοι από τις τελευταίες αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

    Η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να προχωρήσει στην καρατόμηση του Ρεξ Τίλερσον και να προτείνει για αντικαταστάτη του τον Μάικ Πομπέο, έφερε ανησυχία στους επενδυτές, καθώς η αλλαγή έρχεται σε μια στιγμή που ετοιμάζεται η επερχόμενη συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, αλλά και ενώ οξύνεται η πολιτική της προστατευτικότητας της αμερικανικής οικονομίας που ακολουθεί ο Λευκός Οίκος. Η τελευταία κίνηση προστατευτισμού ήρθε να κάνει με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μπλοκάρει την συμφωνία για συγχώνευση των κατασκευαστριών μικροεπεξεργαστών Broadcom και Qualcomm, επιχειρηματολογώντας ότι αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

    Παρά την αρχική άνοδο στους δείκτες, για την οποία βοήθησε η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ και της λίρας, αλλά και τα θετικά νέα για τον πληθωρισμό, που ενισχύθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση το Φεβρουάριο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές της General Electri, American Express και Microsoft Corp. .

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones βρέθηκε στις 25.007,03 μονάδες, με πτώση 0,68%, ο S&P 500 στις 2.765,31 μονάδες με απώλειες 0,64% και ο Nasdaq  στις 7.511,01 μονάδες, με απώλειες 1,02%.



    ΣΧΟΛΙΑ