• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Πτώση ελέω πανδημίας «δείχνουν» τα futures

    Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών


    Στο τέλος του έφτασε την Τετάρτη το μίνι σερί ανόδου στη Wall Street καθώς η ανησυχία δεύτερου κύματος κορονοϊού στις ΗΠΑ επέστρεψε, μετά την νέα άνοδο των κρουσμάτων σε αρκετές Πολιτείες, κάνοντας τους επενδυτές να «ξεχάσουν» την αισιοδοξία και τα καλά νέα των τελευταίων ημερών.

    Συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε χθες στις 26.119,61 μονάδες με απώλειες -0,65% και ο S&P 500 στις 3.113,49 μονάδες με πτώση -0,36%, με μεγάλες αρνητικές πρωταγωνίστριες τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας (-3,28%). Μόνο ο τεχνολογικός ο Nasdaq έκλεισε με ήπια άνοδο, στις 9.910,53 μονάδες και στο +0,15%.

    Από την αρχή της εβδομάδας και ιδιαίτερα από το απόγευμα της Δευτέρας όλα έδειχναν πως ιδιαίτερα στην Wall Street τα πράγματα πήγαιναν καλά. Η Fed έκανε σπουδαίες ανακοινώσεις, τάζοντας αγορά εταιρικών μετοχών με διάρκεια έως 5 χρόνια, ο Τραμπ, βάσει αμερικανικών δημοσιευμάτων, θα προχωρήσει σε εφαρμογή ενός νέου προγράμματος εκσυγχρονισμού των υποδομών των ΗΠΑ, η συνολική αξία του οποίου μπορεί να φθάσει το ένα τρισ. δολάρια και τα νέα από την Βρετανία στο μέτωπο του κορονοϊού πολύ θετικά με την ανακάλυψη του στεροειδούς φαρμάκου δεξαμεθαζόνη.

    Ωστόσο από το άνοιγμα χθες ο Dow Jones έδειχνε να δίνει τη δική του μάχη να κρατηθεί ψηλά, κάτι που εν τέλει δεν έγινε και σταμάτησε τη συνεδρίαση στο -0,65%.

    Η ανησυχία για δεύτερο κύμα της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει θορυβήσει του επενδυτές. Η άνοδος των κρουσμάτων της covid-19 σε πολλές Πολιτείες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μαζί με την αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων λόγω του κορονοϊού αποτελούν μια ανησυχητική τάση στις ΗΠΑ. Η Οκλαχόμα ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 259 νέα κρούσματα της covid-19, αριθμό ρεκόρ, ενώ η Φλόριντα περισσότερα από 2.600 και η Αριζόνα περισσότερα από 1.800. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ημερήσιων νέων κρουσμάτων για τις δύο αυτές πολιτείες.

    Επίσης για δέκατη συνεχόμενη εβδομάδα μειώθηκε ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ ο οποίος την τελευταία εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουνίου έφτασε τις 1,51 εκατομμύρια αιτήσεις.

    Σε αυτό το κλίμα, κάθε άλλο παρά θετικοί είναι οι οιωνοί της σημερινής συνεδρίασης. Τα futures στη Wall Street δείχνουν τον Dow Jones να βρίσκεται στο «κόκκινο» όπως επίσης πτώση δείχνουν και για τον S&P 500 αλλά και για τον NASDAQ. Συγκεκριμένα ο Dow Jones κινείται στο -0,90% στις 25.788 μονάδες, ο S&P στο -0,75% και ο τεχνολογικός δείκτης NASDAQ, ο μόνος που έκλεισε με άνοδο στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με ήπια πτώση στο -0,34%.



    ΣΧΟΛΙΑ