• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Πτώση 1,39% ο Dow Jones, κέρδη για Nasdaq – Υποχώρηση στα 22,4 δολάρια για το αργό, σε νέο υψηλό ο χρυσός

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα, παρακολουθώντας πάντα την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ και τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για την επαναφορά στην κανονικότητα της οικονομίας.

    Τα θετικά νέα ήρθαν από τη Νέα Υόρκη, η οποία ανακοίνωσε το χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τα τέλη Μαρτίου ενώ περιορίστηκε τόσο ο αριθμός νέων νεκρών όσο και ο αριθμός των εισαγωγών σε ΜΕΘ. Ωστόσο, μέσα στο Σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά στην ιστορία, το σύνολο των πολιτειών των ΗΠΑ τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που ανησυχεί τους επενδυτές για τον αντίκτυπο στα οικονομικά των επιχειρήσεων. Κάτι που αναμένεται να φανεί τις επόμενες ημέρες καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020.

    Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως αυτός αποφασίζει πότε θα επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία και όχι οι κυβερνήτες Πολιτειών.

    Παράλληλα, το κλίμα επιβαρύνθηκε από την χλιαρή αντίδραση της αγοράς πετρελαίου στην ιστορική συμφωνία που οριστικοποιήθηκε την Κυριακή για τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής. Ειδικά μετά τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs πως η συμφωνία ήρθε αργά και πλέον δεν επαρκεί μετά τον επιζήμιο πόλεμο τιμών που προηγήθηκε. Έτσι, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, παραδόσεως Μαΐου, υποχώρησε κατά 1,5% κλείνοντας στα 22,41 δολάρια το βαρέλι.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις  23.390,77 μονάδες με πτώση -1,39%. Μόλις 8 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με κέρδη, με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνει η Walmart (2,87%). Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η μετοχή της Caterpillar (-8,71%).

    Πτώση και για τον S&P 500 στις 2.761,63 μονάδες, με απώλειες -1,01%. Αντίθετα, με κέρδη  0,48% έκλεισε ο τεχνολογικός Nasdaq, στις 8.192,42 μονάδες.

    Τον προβληματισμό των επενδυτών της αγοράς μετοχών εκμεταλλεύτηκε ο χρυσός, με το συμβόλαιο Ιουνίου να σημειώνει άνοδο  0,5%, κλείνοντας στα  στα 1.761,40 δολάρια η ουγγιά, το υψηλότερο κλείσιμο από τον Οκτώβριο του 2012.



    ΣΧΟΛΙΑ