• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Προβληματισμός και ήπιες μεταβολές στο άνοιγμα της Δευτέρας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Προβληματισμός επικρατεί κατά την έναρξη των συνεδριάσεων μεταξύ των επενδυτών της Wall Street, καθώς η αναταραχή στις ΗΠΑ και οι σχέσεις της χώρας με την Κίνα κυριαρχούν στις συζήσεις.

    Το χάος που επικρατεί από άκρη σε άκρη στη χώρα με αφορμή τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές, σε μια περίοδο που ανέμεναν το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας μετά τα βελτιωμένα στοιχεία για την πανδημία.

    Ταυτόχρονα, οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις εξελίξεις γύρω από τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, μετά και τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε μια σειρά κυρώσεων κατά της Κίνας, οι οποίες ωστόσο δεν ήταν τόσο σκληρές όσο φοβόντουσαν οι επενδυτές. Ωστόσο, δημοσιεύματα μιλούν για αντίποινα της Κίνας, που αφορούν την αγορά αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, κάτι που προκαλεί ανησυχία για την πορεία υλοποίησης της εμπορικής συμφωνίας πρώτης φάσης.

    Σε αυτό το κλίμα, μισή ώρα μετά το άνοιγμα, ο  Dow  Jones κινείται στις 25.385,14 μονάδες  σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής (+0,01%), όπως επίσης και ο  S&P 500 που κινείται στις 3.043,51 μονάδες με οριακή πτώση (-0,03%). Άνοδο 0,20% σημειώνει ο  Nasdaq που κινείται στις 9.508,58 μονάδες  με άνοδο 0,20%.



    ΣΧΟΛΙΑ