• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα, εν αναμονή της FED – Ισχυρή άνοδος για Boeing και Alphabet

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα κινείται στην πρώτη ώρα από το άνοιγμα της Τετάρτης η Wall Street, με τον Nasdaq να επιχειρεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ισχυρών απωλειών της Τρίτης.

    Εν μέσω ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τριμήνου των big tech εταιρειών, το ενδιαφέρον στρέφεται στις επικείμενες ανακοινώσεις της FED, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης των αξιωματούχων της για την νομισματική της πολιτική. Οι ανακοινώσεις της που αναμένονται αργότερα σήμερα, (2 μμ ET), ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ. Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία μια ενημέρωση για τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας γύρω από το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Ωστόσο, πολλοί  αναλυτές θεωρούν πως η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα κάνει πιο επιφυλακτική τη FED για μια γρήγορη αλλαγή της πολιτικής της.

    Από εκεί και πέρα, οι αγορά συνεχίζει να παρακολουθεί τα αποτελέσματα τριμήνου,  με το 89% των εταιρειών του S&P 500 να έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της αγοράς.

    Την Τρίτη η Microsoft, η Apple και η Alphabet ανακοίνωσαν καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα. Η μετοχή της Microsoft κινείται με άνοδο 1,06% σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μέχρι στιγμής μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, ενώ η μετοχή της μητρικής της Google, Alphabet κινείται με εντυπωσιακή άνοδο 4,71%. Αντίθετα, η μετοχή της Apple κινείται αυτή την ώρα στο -0,13% έπειτα από την προειδοποίηση του Tim Cook ότι «περιορισμοί εφοδιασμού» στο πυρίτιο θα επηρεάσει τις πωλήσεις σε iPhones και iPads.

    Την μεγαλύτερη στήριξη στον Dow Jones, πάντως, προσφέρει η μετοχή της Boeing, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε το πρώτο θετικό της τρίμηνο από το τρίτο τρίμηνο του 2019. Η μετοχή κινείται με άνοδο 5,3%

    Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζονται, με αυτές των Facebook, Ford, Qualcomm και PayPal να βρίσκονται μεταξύ των εταιρειών που έχουν πάρει σειρά.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κινείται λίγο μετά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της αγοράς, στις  35.008,91 μονάδες,  με απώλειες -0,14%, ο S&P 500 στις  4.401,22 μονάδες, με απώλειες -0,01% ενώ ο Nasdaq στις  14.746,56 μονάδες, με άνοδο 0.59%



    ΣΧΟΛΙΑ