• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές στο άνοιγμα μετά τα χθεσινά ρεκόρ

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα κινείται η Wall Street, στο άνοιγμα της Τρίτης, με τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν σταδιακά από τα υψηλά στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και τους επενδυτές να σπεύδουν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών των τελευταίων ημερών.

    Πάντως, η αγορά συνεχίζει να κινείται στο ίδιο θετικό κλίμα με αυτό της Δευτέρας, έπειτα από την έγκριση του προέδρου Τραμπ στο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

    Μάλιστα, την Δευτέρα, μετά το κλείσιμο της αγοράς, η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε νομοσχέδιο που αφορά την αύξηση του επιδόματος προς τις αμερικανικές οικογένειες, από τα 600 δολάρια στα 2.000 δολάρια, σύμφωνα μάλιστα και με την επιθυμία του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε προβάλει ως δικαιολογία το συγκεκριμένο ζήτημα για την αρχική του διαφωνία. Πάντως, οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας εμφανίζονται αντίθετοι, μέχρι σήμερα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Από εκεί και πέρα το βλέμμα των επενδυτών παραμένει πάντα στραμμένο στην πορεία της πανδημίας αλλά και στο μέτωπο των εμβολίων. Την Δευτέρα οι ΗΠΑ κατέγραψαν 189.000 νέα κρούσματα και 1.899 θανάτους.

    Στα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, άλμα 7,9% πραγματοποίησαν οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2014.

    Σε αυτό το κλίμα, μια ώρα μετά το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones κινείται στις 30.432,34 μονάδες περιορίζοντας της άνοδό του στο 0,09%, ο  S&P 500 στις 3.738,09 με άνοδο 0,07% ενώ ο  Nasdaq στις 12.868,55 μονάδες με απώλειες -0,24%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρουν οι μετοχές των Amgen (2,19%), Johnson & Johnson (0,99%) και UnitedHealth (0,97%). Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Salesforce.com (-0,80%), Honeywell (-0,67%) και Walmart (-0,59%).



    ΣΧΟΛΙΑ