• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η πιο «τρελή» εβδομάδα της χρονιάς

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Παρασκευής η τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να είναι ο μόνος που κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος.

     

    Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε μια εβδομάδα που θα γραφεί στην ιστορία για τις ακραίες της συνεδριάσεις. Τη Δευτέρα οι τρεις δείκτες κατέγραψαν τη χειρότερη συνεδρίαση παραμονής πρωτοχρονιάς στην ιστορία της Wall Street, ενώ επέστρεψε την Τετάρτη με τη καλύτερη συνεδρίαση της στην ιστορία.

    Πάντως, ο Δεκέμβριος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να είναι ο χειρότερος από το 1931.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες  0,33% στις 23.062,40 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 2,75%, χάρη στην εντυπωσιακή άνοδο άνω των 1000 μονάδων της Τετάρτης.

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.485,73 μονάδες, με απώλειες 0,12%, με μόλις 4 από τους 11 κλάδους του να κλείνουν με άνοδο (μη-διαρκών καταναλωτικών αγαθών, υγείας, real estate και χρηματοοικονομικών). Σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε κέρδη 2,86%.

    Αντίθετα, ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 6.584,52 μονάδες, Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 3,97%.



    ΣΧΟΛΙΑ