ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Wall Street: S&P 500 και Nasdaq έσωσαν στο τέλος το θετικό πρόσημο – Ήπιες απώλειες για τον Dow Jones
Με απώλειες άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η άνοδος του δολαρίου μετά το σήμα που έδωσε η FED για τουλάχιστον 2 αυξήσεις βασικών επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2023, φέρνουν άνοδο στο δολάριο, πιέζοντας τις μετοχές.
Η αγορά, μέχρι την ανακοίνωση της FED την περασμένη Τετάρτη, ανέμενε πως η αύξηση των βασικών επιτοκίων θα συνέβαινε μέσα στο 2024. Ωστόσο η ταχύτερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού, παρά την απογοητευτική πορεία της απασχόλησης, οδήγησε τους αξιωματούχους της FED να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την αναπροσαρμογή του προγραμματισμού τους.
Το κλίμα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο η δήλωση του επικεφαλής της FED St. Louis, James Bullard, ο οποίος μιλώντας στο CNBC δήλωσε πως αναμένει μια αρχική αύξηση των επιτοκίων εντός του 2022, λόγω της ταχύτερης αύξησης του πληθωρισμού.
Σε αυτό το κλίμα το δολάριο ενισχύεται σε υψηλά δύο μηνών, ενώ ο δείκτης ICE US Dollar Index, ο οποίος συγκρίνει το δολάριο με τα έξι σημαντικότερα κύρια αντίπαλα νομίσματα, σημειώνει άνοδο 0,4%. Ο δείκτης πηγαίνει σε εβδομαδιαία άνοδο κοντά στο 2% η οποία θα είναι ισχυρότερη άνοδος από τον Σεπτέμβρη.
Η απόδοση του 10ετους ομολόγου υποχωρεί κάτω από το 1,48%, καθώς η FED δεν προβλέπει να προχωρήσει σύντομα σε αλλαγές στο μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων ύψους 120 δισ. δολαρίων/μήνα.
Στις εταιρικές ειδήσεις η Adobe ξεπέρασε εύκολα τους στόχους του δεύτερου τριμήνου μετά το κλείσιμο της Πέμπτης, ενώ ο λιανοπωλητής Kroger αύξησε τις προβλέψεις του για το 2021. Η μετοχή της Adobe ενισχύεται κατά 2,44%, ενώ η Kroger υποχωρεί κατά 2,19%. Άνοδο 2,97% καταγράφει η μετοχή της Nvidia.
Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones υποχωρεί στις 33.363,44 μονάδες με απώλειες -1,36%, ο S&P 500 στις 4.181,41 μονάδες με πτώση -0,96% ενώ ο Nasdaq στις 14.077,16 μονάδες με απώλειες -0,59%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για νέους συρμούς στο Μετρό της Αθήνας μέσω του Social Climate Fund
- Η ΕΛ.ΔΥ.Κ. τίμησε τον Πόλυ Β. Χατζηιωάννου για την δωρεά της Safe Bulkers
- Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα – Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ
- Διασώθηκε από Αμερικανούς ο αγνοούμενος πιλότος του F-15 στο Ιράν – «Τον έχουμε, είναι ασφαλής και υγιής»» το μήνυμα Τραμπ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.