• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια άνοδος λίγο πριν τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό – Στο +0,93% ο Dow Jones

    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με ήπια άνοδο έκλεισαν σήμερα, Τρίτη, οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, εν αναμονή των ανακοινώσεων των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον μήνα του Ιουνίου, αλλά και του «Beige Book» της Fed.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες τους προβλέψεις, οι επενδυτές αναμένουν ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στο 3% από το 4% που ήταν τον Μάιο και ο δομικός πληθωρισμός να κυμανθεί στο 5% από το 5,3%.

    Παράλληλα, αύριο Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί και η αναφορά «Beige Book» της Fed, με την οποία θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας ανέκδοτες πληροφορίες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στα κατά τόπους υποκαταστήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

    Τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας, επιβεβαίωσαν τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, ότι θα έρθουν νέες αυξήσεις επιτοκίων. Άλλωστε, εφόσον η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να παραμένει αρκετά ανθεκτική, οι αξιωματούχοι δεν πρόκειται να διστάσουν να προχωρήσουν στις δύο αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης η έκαστη, όπως είδαμε και από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της τράπεζας τον περασμένο Ιούνιο.

    Πώς έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.261,42 μονάδες με ήπια άνοδο 0,93%,

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν η 3M Co. (4,87%), η Salesforce Inc. (3,93%), έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε γενική αύξηση των τιμών της και η Walgreens Boots Alliance Inc. (2,62%).

    Αντίθετα, με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Procter & Gamble Co. (-0,52%), Johnson & Johnson (-0,55%) και Merck & Co. Inc. (-1,15%).

    Ανοδική ήταν και η πορεία που ακολούθησε ο S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 4.439,26 μονάδες με ήπια άνοδο 0,67%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν η Newell Brands Inc. (11,02%), η Activision Blizzard Inc. (10,02%) και η Etsy Inc. (9,18%), η οποία με το άλμα που κατέγραψε σήμερα καθίσταται ως μία από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στον ευρύ δείκτη της αγοράς.

    Αναφορικά με τη μετοχή της Activision, σημείωσαν σήμερα ισχυρή άνοδο, μετά το πράσινο φως που δόθηκε από τις ΗΠΑ για το deal των 75 δισ. της συγχώνευσής της με τη Microsoft, η μετοχή της οποίας έκλεισε με ήπια άνοδο 0,19% αφήνοντας πίσω τις απώλειες που κατέγραψε στην αρχή της ημέρας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

    Παράλληλα, οι μετοχές του S&P 500 που σημείωσαν τη μεγαλύτερη υποχώρηση ήταν οι VeriSign Inc. (-5,05%), Eli Lilly & Co. (-3,04%) και Applied Materials Inc. (-2,13%)

    Τέλος, ο Nasdaq έκλεισε στις 13.760,70 μονάδες με ήπια άνοδο 0,55%.

     

    Διαβάστε επίσης:
    Ανοίγουν Δευτέρα οι αιτήσεις για τα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού

    Άνοδος για τον χρυσό και το πετρέλαιο εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό

    Άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0.72% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ