• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Έντονες διακυμάνσεις στο άνοιγμα για τον Dow Jones, στήριγμα από Caterpillar και Amazon

    wall street


    Με έντονες διακυμάνσεις ξεκίνησε την Τρίτη η Wall Street, στον απόηχο της μεγάλης πτώσης της Δευτέρας. Ο Dow Jones, βρέθηκε αρχικά να σημειώνει απώλειες 160 μονάδων, σε αντίθεση με τον Nasdaq αλλά και τον S&P 500 που κινείται ανοδικά. Σύντομα όμως κατάφερε και αυτός να γυρίσει σε θετικό έδαφος, βρίσκοντας στήριγμα στην μετοχή της Caterpillar.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται αυτή την ώρα  25.437 μονάδες, με άνοδο 0,19%. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 602 μονάδες. Από τις μετοχές του δείκτη στην κορυφή βρίσκεται η Caterpillar με άνοδο 3%, μετά τα αποτελέσματα για τις πωλήσεις μηχανών τον Οκτώβριο. Η εταιρεία σημείωσε 18% αύξηση πωλήσεων σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2017. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν η Boeing (-2,71%) και η Home Depot (-3,45%).

    Ο S&P 500 κινείται στις 2.746,92 μονάδες με άνοδο 0,76% ενώ ο  Nasdaq στις 7.304 μονάδες, με άνοδο 1,43%, με τις τεχνολογικές μετοχές να ώθηση στην άνοδο της μετοχής της Amazon. Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις φήμες για τα δύο νέα κεντρικά γραφεία που ετοιμάζει στο Long Island της Νέας Υόρκης και στο Arlington County στη βόρεια Βιρτζίνια, σε κάθε ένα από τα οποία θα απασχολούνται 25.000 υπάλληλοι. Η εταιρεία δεσμεύτηκε για επενδύσεις 5 δισ. δολαρίων σε κάθε περιοχή.

    Το βλέμμα των επενδυτών έχει στραφεί για μια ακόμα φορά στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και στις φήμες για προσπάθειες συνεννόησης των δύο πλευρών ενόψει της συνάντησης των δύο προέδρων των κρατών,  αλλά και στην κρίση στην αγορά του πετρελαίου, η τιμή του οποίου συνεχίζει να υποχωρεί.



    ΣΧΟΛΙΑ