• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Απώλειες για τα futures μετά το χθεσινό άλμα των δεικτών

    • NewsRoom


    Χαμηλότερα αναμένεται να ανοίξουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη μετά τα ισχυρά χθεσινά κέρδη, που οδήγησαν τον S&P 500 στην καλύτερη ημέρα του από τον Ιούνιο.

    Χθες η αγορά παρακολούθησε με ικανοποίηση την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων από τα υψηλά έτους που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ πήρε ισχυρή ώθηση από τα ενθαρρυντικά νέα στο μέτωπο του κορονοϊού και της οικονομίας. Την Δευτέρα ο Dow Jones έκλεισε στις 31.535,51 μονάδες με άνοδο 1,95%, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.901,82 μονάδες με άλμα 2,38% ενώ ο Nasdaq απογειώθηκε στο +3,01% και τις 13.588,83 μονάδες.

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στη Γερουσία, όπου μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί το πακέτο στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν για την ανάκαμψη της οικονομίας. Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, δήλωσε τη Δευτέρα όρι η Γερουσία θα αρχίσει να συζητά το νομοσχέδιο για την ανακούφιση από την πανδημία αυτή την εβδομάδα.

    Ωστόσο, παρά τα θετικά νέα αλλά και το άλμα των δεικτών την πρώτη μέρα του Μαρτίου, η αγορά εξακολουθεί να ανησυχεί ότι οι χρηματιστηριακές αγορές είναι over-extended, και η προοπτική του συνεχώς αυξανόμενου πληθωρισμού δημιουργεί την πεποίθηση ότι η νομισματική πολιτική που ακολουθείται θα πρέπει να ενισχυθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο.

    Το αγκάθι της προηγούμενης εβδομάδας, που οδήγησε και σε πτωτικές συνεδριάσεις, ήταν η αύξηση των ομολόγων.  Προς το παρόν, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν σταθεροποιηθεί στα επίπεδα της Δευτέρας, με το δείκτη αναφοράς 10ετούς να διαπραγματεύεται σήμερα περίπου 1,43%, χαμηλότερο από το επίπεδο 1,61% που άγγιξε την περασμένη εβδομάδα.

    Στα εταιρικά, οι έμποροι λιανικής θα βρίσκονται στο επίκεντρο της Τρίτης, με την Target και την Kohl  να δημοσιεύουν οικονομικά αποτελέσματα την Τρίτη. Η Target ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών στα 1,38 δισ. δολάρια ή 2,73 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 834 εκατ. δολαρίων ή 1,63 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, με συνολικά κέρδη στα 28,34 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 27,41 δισ. δολάρια. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν 20,5% έναντι εκτιμήσεων για 17,1% και η μετοχή της προσυνεδριακά προσθέτει 0,52%. Η Kohl ανακοίνωσε επίσης καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 343 εκατ. δολάρια και έσοδα στα 6,141 δισ. δολάλια παρά τις εκτιμήσεις για 5,881 δισ. δολάρια.

    Προσυνεδριακά, η μετοχή Zoom αυξήθηκε κατά 7,4% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν σημαντικά τις εκτιμήσεις. Κέρδη παρουσιάζει και η μετοχή της Roku (0,88%), μετά την ανακοίνωση ότι εξαγοράζει τη μονάδα Advanced Video Advertising της Nielsen.

    Αντιθέτως πτωτικά κινείται λίγο πριν το άνοιγμα η μετοχή της Novavax (4,3%), της Moderna (2%), της GameStop (2,8%), της Lemonade (6,8%) και της Nio (6%). Ήπια πτωτικά κινούνται προσυνεδριακά και οι μετοχές της Τesla (0,34%), της Amazon (0,23%) και της Micorsoft (0,3%).

    Έτσι, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 0,14%, του S&P 500 χάνουν 7 μονάδες ή 0,19% ενώ του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν απώλειες 27 μονάδων ή 0,20%.



    ΣΧΟΛΙΑ