• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Απώλειες δείχνουν τα futures, ανοδικά το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές


    Με το αριστερό ανοίγουν την εβδομάδα τα χρηματιστήρια που είναι ανοιχτά, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια περίοδο ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων βυθισμένη στην αβεβαιότητα.

    Την ίδια ώρα, τα futures του αμερικανικού αργού (WTI) έχαναν τα αρχικά κέρδη τους, μετά την ιστορική συμφωνία για μείωση της παραγωγής.

    Τα futures των τριών βασικών αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών έδειχναν όλα πτώση, ενώ απώλειες καταγράφηκαν και στα μεγάλα οικονομικά κέντρα της Ασίας.

    Οι αγορές στην Ευρώπη είναι κλειστές σήμερα λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

    Με την περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κερδοφορίας να ξεκινά αυτήν την εβδομάδα, οι επενδυτές ευελπιστούν ότι θα πάρουν μια εικόνα για το πόσο σοβαρό θα είναι το πλήγμα στην κερδοφορία των επιχειρήσεων από την πανδημία που μαστίζει όλο τον πλανήτη. Αν δεν βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία ή εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό, η αμερικανική οικονομία μπορεί να χρειαστεί να περάσει 18 μήνες με κυλιόμενους περιορισμούς, καθώς η επιδημία θα έρχεται και θα φεύγει σε κύματα, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Federal Reserve της Μινεάπολης, Νιλ Κάσκαρι.

    Υπό το φως όλων αυτών:

    Τα futures του δείκτη S&P 500 έδειχναν πτώση 1,3% και του Nasdaq 100 1,2%.

    Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησε κατά 0,6%.

    Το ευρώ ήταν στα 1,0933 δολάρια.

    Η τιμή του αργού WTI σημείωνε άνοδο 1,4% στα 23,08 δολάρια ανά βαρέλι.

    Η τιμή του χρυσού έχανε 0,3% στα 1.692 δολάρια ανά ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ