• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Άνοδος 237 μονάδων για Dow Jones λόγω Χονγκ Κονγκ – Άλμα +4% για πετρέλαιο

    Wall Street


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν και στην Wall Street οι βασικοί δείκτες καθώς οι επενδυτές χαιρέτησαν τα θετικά νέα από το Χονγκ Κονγκ, όπου η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος στην πολιτική κρίση που προκάλεσε ο νόμος για τις εκδόσεις υπόπτων σε Ταϊβάν και Κίνα.

    Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, αποφάσισε να αποσύρει το νομοσχέδιο που προέβλεπε την έκδοση υπόπτων στο Πεκίνο, το οποίο είχε πυροδοτήσει κύμα διαδηλώσεων στην περιοχή κατά το προηγούμενο διάστημα, παρασύροντας το τοπικό χρηματιστήριο  στη μεγαλύτερη άνοδο από το 2011.

    Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο ξανά στις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, όπου η Βουλή αποφάσισε να μπλοκάρει ξανά ένα no-deal Brexit. Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, με την αντιπολίτευση να συμφωνεί, με την προϋπόθεση πως η σημερινή ψήφος στη Βουλή θα γίνει νόμος του κράτους (η κυβέρνηση δηλαδή θα υποβάλει το ψηφισμένο νομοσχέδιο προς έγκριση από τη Βασίλισσα).

    Πίσω στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.355,47 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο  237,45 μονάδων (+0,91%). Από τις 30 μετοχές του δείκτη μόνο 3 έκλεισαν με πτώση (Merck & Co. -0,69%, Pfizer -0,80%, UnitedHealth Group -1,69%). Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Intel (+4,13%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.937,78 μονάδες με άνοδο +1,08% ενώ ο  Nasdaq έκλεισε στις 7.976,88 μονάδες με κέρδη +1,30%.

    Την ίδια ώρα, με εντυπωσιακή άνοδο έκλεισε στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το αμερικανικό αργό σημείωνε άλμα 4,3% καθώς οι αναλυτές εκτιμούν πως η Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την Πέμπτη μεγάλη υποχώρηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων, κατά 2,1 εκατ. βαρέλια. Παράλληλα, θετική ώθηση στην τιμή του συμβολαίου  έδωσαν και οι νέες κυρώσεις της Ουάσινγκτον κατά του Ιράν αλλά και η  εκτίμηση της Ρωσίας για υποχώρηση της παραγωγής το Σεπτέμβριο.

    Το συμβόλαιο του WTI παραδόσεως Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 4,3% κλείνοντας στα 56,26 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.



    ΣΧΟΛΙΑ