• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ανοδικό το ξεκίνημα της Τρίτης, με το ενδιαφέρον στις επαναληπτικές εκλογές για την Γερουσία

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ανοδικά άνοιξαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το ενδιαφέρον των αναλυτών να στρέφεται ξανά στην πολιτική σκηνή.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται  η κρίσιμη επαναληπτική ψηφοφορία στην Τζόρτζια για τις δύο έδρες στη Γερουσία. Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι σήμερα κατέχουν 50 έδρες, επιθυμούν να κερδίσουν τουλάχιστον μια από τις δύο για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο σώμα τουλάχιστον για τα επόμενα δύο έτη. Αντίθετα οι Δημοκρατικοί, που κατέχουν 48 έδρες, χρειάζονται και τις δύο έδρες για να επιτύχουν την απόλυτη ισορροπία στο σώμα, οδηγώντας την νέα αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις να επιλέξει την ηγεσία του σώματος.

    Την ίδια ώρα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν σκοπεύει να διαγράψει από το ταμπλό του τους τρεις κινεζικούς κολοσσούς των τηλεπικοινωνιών China Telecom, China Mobile και China Unicom, όπως είχε ανακοινώσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το NYSE είχε ανακοινώσει τη διαγραφή των τριών κινεζικών κολοσσών στις 31 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο συμμόρφωσής του με το εκτελεστικό διάταγμα το οποίο υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο και το οποίο απαγορεύει σε αμερικανικές εταιρείες και ιδιώτες να επενδύουν σε κινεζικές εταιρείες που σύμφωνα με την Ουάσιγκτον έχουν σχέσεις με τον κινεζικό στρατό.

    Στα θετικά νέα της ημέρας, η Moderna ανακοίνωσε πως αναθεωρεί ανοδικά την εκτίμηση της για την παραγωγή εμβολίων κατά 20% στις 600 εκατ. με 1 δισ. δόσεις το 2021.

    Λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα μετά το άνοιγμα της αγοράς ο Dow Jones κινείται στις 30.329,70 μονάδες με άνοδο 0,35%, ο  S&P 500 στις 3.718,30 μονάδες με άνοδο  0.48% και ο Nasdaq στις 12.784,60 μονάδες με άνοδο 0,68%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρουν οι μετοχές των Boeing (2,42%) και Caterpillar (1,90%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Merck & Co. (-1,03%).



    ΣΧΟΛΙΑ