• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες με βοήθεια από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Πέμπτης, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα νέα μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αντανακλώντας τη βελτίωση της οικονομίας. Οι αρχικές αξιώσεις μειώθηκαν κατά 7.000 σε 411.000 την εβδομάδα που έληξε στις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο η μείωση δεν ήταν τόσο έντονη όσο εκτιμούσαν οι αναλυτές, ανακουφίζοντας την αγορά. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg σε οικονομολόγους υπολόγιζε 380.000 νέες αιτήσεις.

    Την ίδια ώρα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,4% το πρώτο τρίμηνο, με βάση τη νέα εκτίμηση του Υπουργείου Εμπορίου. Η τελευταία εκτίμηση είναι ίδια με την ακριβώς προηγούμενη που ανακοινώθηκε τον Μάιο. Η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να φτάσει το 10%.

    Στα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, καταγράφηκε αύξηση 2,3% τον Μάιο μετά την πτώση 1,3% τον Απρίλιο. Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,8% στα 88,1 δισ. δολάρια τον Μάιο.

    Στα επιχειρηματικά νέα η Eli Lilly έλαβε έγκριση για τη θεραπεία της για το Aλτσχάιμερ από τον FDA. Η μετοχή της ενισχύεται στο +9,12%.

    Σε αυτό το κλίμα, μια ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται στις  34.155,41 μονάδες, με άνοδο 0,83%, ο S&P 500 στις 4.270,24 μονάδες με άνοδο 0,67% ενώ ο  Nasdaq στις 14.401,92 μονάδες, με άνοδο 0,91%.



    ΣΧΟΛΙΑ