• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Άλμα 319 μονάδων στον Dow Jones μετά την μερική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Η αισιοδοξία που υπήρχε από την Πέμπτη στη Wall Street για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας φαίνεται πως είχε βάση, καθώς όπως φαίνεται οι δύο πλευρές έφτασαν σε μια πρώτη μερική συμφωνία, η οποία αρκούσε ωστόσο για να απογειώσει τους βασικούς δείκτες των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης.

    Όπως ανέφερε το Bloomberg,  η Κίνα συμφώνησε να  προχωρήσει σε υποχωρήσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα ενώ σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ θα μειώσουν το βάρος των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές. Η μερική συμφωνία μπορεί να ακολουθηθεί από συνολική ρύθμιση των σχέσεων των δύο χωρών στον εμπορικό τομέα, η οποία θα υπογραφεί από τους προέδρους των δύο χωρών, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ αντίστοιχα στη συνάντηση που θα έχουν τις επόμενες ώρες. Κάτι που μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την κατάπαυση του εμπορικού πολέμου.

    Κάπως έτσι,  ο Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή στις 26.816,59 μονάδες, με κέρδη 319,92 μονάδων ή +1,21%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.970,27 μονάδες με άνοδο +1,09% ενώ ο Nasdaq στις 8.057,04 μονάδες με άλμα 1,34%.

    Πάντως, το κλείσιμο των δεικτών δεν έγινε στο υψηλό της ημέρας, καθώς αμέσως μετά τις πληροφορίες της μερικής συμφωνίας και οι τρεις δείκτες σημείωσαν σημαντική και απότομη πτώση.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε στο +0,91%, ο S&P 500 στο +0,61% και ο Nasdaq στο +0,93%.



    ΣΧΟΛΙΑ