• Πολιτική

    Μερική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για τον εμπορικό πόλεμο!

    • NewsRoom


    Σε μερική συμφωνία κατέληξαν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) η ΗΠΑ και η Κίνα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τα ζητήματα του εμπορίου. Αν η είδηση επιβεβαιωθεί και επίσημα, τότε θα πρόκειται για μια εξέλιξη που πιθανόν να οδηγήσει σε ανακωχή στον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο.

    Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η μερική συμφωνία μπορεί να ακολουθηθεί από συνολική ρύθμιση των σχέσεων των δύο χωρών στον εμπορικό τομέα, η οποία θα υπογραφεί από τους προέδρους των δύο χωρών, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ αντίστοιχα.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Κίνα θα προχωρήσει σε υποχωρήσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και οι ΗΠΑ θα μειώσουν το βάρος των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές.

    Η συμφωνία έχει προσωρινό χαρακτήρα και υπόκειται σε αλλαγές, καθώς αργότερα εντός της ημέρας ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Liu He.

    O εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών στον κόσμο έχει κάνει ήδη εμφανή τα αρνητικά σημάδια του στην παγκόσμια οικονομία.



    ΣΧΟΛΙΑ