• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Άλμα 2,2% για τον Dow Jones με βοήθεια από FED και…. ρεμδεσιβίρη

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με σημαντική άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις μετοχές να λαμβάνουν ώθηση τόσο από τα θετικά νέα της Gilead Sciences για το φάρμακο ρεμδεσιβίρη όσο και από τις ανακοινώσεις της Fed.

    Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε πως το ολοκληρώθηκαν κλινικές μελέτες του φαρμάκου της που έδειξαν θετικά στοιχεία για την θεραπεία σε σοβαρά ασθενείς της Covid-19, στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο για 5 ημέρες. Η αποτελεσματικότητά του φάνηκε να είναι ίδια με αυτή της θεραπείας των 10 ημερών. Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης, οι New York Times ανέφεραν πως η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει ακόμη και σήμερα ότι χορηγεί κατεπείγουσα έγκριση στο πειραματικό αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη της εταιρείας Gilead Sciences για να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

    Παράλληλα, η FED ανακοίνωσε πως διατηρεί σταθερά τα μηδενικά επιτόκια της μέχρι το τέλος της κρίσης της πανδημίας, ενώ υποσχέθηκε πως θα προβεί σε πρωτοφανή μέτρα στήριξης για να τονώσει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας μόλις χρειαστεί.

    Σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα, και ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών για το α τρίμηνο συνεχίζουν να καταφτάνουν ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 2,21% στις  24.633,86 μονάδες, ο S&P 500 στις  2.939,51  με άνοδο 2,66% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq, λαμβάνοντας κυρίως ώθηση από την Alphabet,  στις 8.914,71 μονάδες με άνοδο 3,57%.

    Η μητρική εταιρεία της Google, η οποία αν και δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναφορικά με τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο, άφησε να εννοηθεί πως οι συνθήκες δεν έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

    Παράλληλα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των Microsoft και Tesla οι οποίες εξέπληξαν θετικά τους αναλυτές με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν. Με κέρδη κινείται και η μετοχή της Facebook παρά το ότι δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο στα κέρδη που ανακοίνωσε όσο και στα έσοδα.

    Πάντως, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η ύφεση το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 4,8% την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 3,5%.



    ΣΧΟΛΙΑ