• ΑΓΟΡΕΣ

    UBS: Κερδοσκοπική φούσκα το bitcoin – Επενδύστε στην blockchain

    • NewsRoom


    Για κερδοσκοπική φούσκα, η οποία θα σκάσει κάποια στιγμή, κάνει λόγο η UBS, αναφερόμενη στα κρυπτονομίσματα, η δημοτικότητα των οποίων έχει εκτιναχθεί από το 2008 και μετά, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν πάνω από 1.000, ενώ προτείνει στους επενδυτές να στραφούν στην τεχνολογία blockchain.

    Οι τιμές των futures του bitcoin εκτοξεύθηκαν κατά τις πρώτες ώρες διαπραγμάτευσης στο CBOE Global Board Markets και κάποια στιγμή η ιστοσελίδα του CBOE έπεσε λόγω κίνησης.

    Το ενδιαφέρον για το bitcoin παραμένει έντονο, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στον φόβο πολλών επενδυτών ότι θα χάσουν το… τρένο των κερδών, μετά την ενίσχυση του κρυπτονομίσματος πάνω από 1600% φέτος, σημειώνει η UBS.

    Όπως επισημαίνει όμως, η UBS εξακολουθεί να είναι επιφυλακτική ως προς τις προοπτικές του κρυπτονομίσματος, για τους εξής λόγους:

    • Πρώτον, τα κρυπτονομίσματα έχουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας κερδοσκοπικής φούσκας. Είναι σχετικά καινούργια και δεν στηρίζονται ουσιαστικά σε θεμελιώδη μεγέθη. Ο υψηλός τζίρος και, την ίδια στιγμή, η περιορισμένη χρήση τους στον πραγματικό κόσμο, υποδηλώνει ότι πολλοί αγοραστές επιδιώκουν κερδοσκοπικό κέρδος.
    • Δεύτερον, πλέον οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να σορτάρουν. Τα futures ενδέχεται να μειώσουν τις διακυμάνσεις του κρυπτονομίσματος, αλλά επιτρέπουν επίσης τα στοιχήματα short έναντι του bitcoin. Μέχρι τώρα, οι επενδυτές μπορούσαν μόνο να αγοράσουν και να διακρατήσουν bitcoin.
    • Τρίτον, η προσφορά του bitcoin είναι περιορισμένη, αλλά η προσφορά κρυπτονομισμάτων δεν είναι, καθώς υπάρχουν χιλιάδες πιθανά υποκατάστατα. Η δημοφιλής πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών Steam την περασμένη εβδομάδα απέρριψε το bitcoin ως μέσο πληρωμής λόγω υψηλών προμηθειών συναλλαγής και έντονης μεταβλητότητας.

    Κατά την άποψη της UBS, η αύξηση των κρυπτονομισμάτων και ράλι των τιμών τους είναι μια κερδοσκοπική φούσκα, αν και είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα κορυφωθεί. Αντίθετα, συμβουλεύει τους επενδυτές να επενδύσουν στην υποκείμενη τεχνολογία blockchain, η οποία αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελβετικής τράπεζας, να δημιουργήσει μέχρι το 2027 αξία 300-400 δισ. δολαρίων. Όπως τονίζει, για τους επενδυτές το blockchain είναι σαν την επένδυση στο internet στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Prem Watsa: To bitcoin είναι έτοιμο να καταρρεύσει 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι λένε για τα κρυπτονομίσματα και το bitcoin οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη



    ΣΧΟΛΙΑ