• ΑΓΟΡΕΣ

    Τιμή ρεκόρ για τον χρυσό: Ξεπέρασε και τα 1.940 δολάρια ανά ουγγιά! (upd)

    • NewsRoom
    χρυσός


    Η τιμή του χρυσού, ο οποίος θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης, ξεπέρασε και τα 1.940 δολάρια ανά ουγγιά, επίπεδο ρεκόρ

    Στο επίπεδο ρεκόρ των 1.944,71 δολαρίων ανά ουγγιά σκαρφάλωσε σήμερα η τιμή του χρυσού, επιβεβαιώνοντας ότι το πολύτιμο μέταλλο εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ η υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος συμβάλλει στην αύξηση της αξίας του.

    Η τιμή του χρυσού, η οποία σημείωνε άνοδο πάνω από 2% ενδέχεται προσεχώς να σπάσει το φράγμα των 2.000 δολαρίων, σύμφωνα με αναλυτές.

    Την ώρα που η κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού δεν σταματά να επιδεινώνεται σε πολλές χώρες, οι επενδυτές μοιάζουν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μία επένδυση που αποτελεί προαιώνιο ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης.

    Την ίδια στιγμή, τγα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που αποφάσισε να λάβει η Federal Reserve, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, ασκούν πιέσεις στο δολάριο, κάνοντας ακόμη ελκυστικότερο τον χρυσό.

    Πάντως, καθώς η τιμή του πολύτιμου μετάλλου εκφράζεται σε δολάρια, ο χρυσός είναι συχνά ακριβότερος για όσους χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

    Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ της τιμής του χρυσού ήταν τα 1.921,18 δολάρια ανά ουγγιά και είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 2011.



    ΣΧΟΛΙΑ