• ΑΓΟΡΕΣ

    Τι τραβά προς τα κάτω τα διεθνή χρηματιστήρια


    Σε αρνητικό πρόσημο γύρισε η Ευρώπη, μαζί με τα αμερικανικά futures, ενώ την ίδια ώρα ενισχύεται το ενδιαφέρον για τα ομόλογα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν θα εγκριθεί και νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

    Οι απώλειες των εταιρειών του κλάδου της υγείας και των τροφίμων τραβούν προς τα κάτω τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600, ο οποίος είχε ανοίξει ανοδικά παίρνοντας τη σκυτάλη από το ως επί το πλείστον τεχνολογικό ράλι της Wall Street που πέρασε και στην Ασία.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των δεικτών της Wall Street πέρασαν από θετικό σε αρνητικό πρόσημο ώρες μετά την ενίσχυση του δείκτη Nasdaq 100 σε νέο επίπεδο ρεκόρ τη Δευτέρα.

    Με τη σκιά του κορονοϊού να πλανάται και πάλι πάνω από τα χρηματιστήρια, οι επενδυτές περιμένουν να δουν κατά πόσον το αμερικανικό Κογκρέσο θα εγκρίνει νέα μέτρα για την οικονομία πριν κλείσει η Γερουσία την Παρασκευή, όταν και θα ανακοινωθούν τα τελευταία μηνιαία στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας. Οι διαπραγματεύσεις αποκτούν πλέον όλο και επιτακτικότερο χαρακτήρα με εκατομμύρια άνεργους Αμερικανούς να μένουν χωρίς πρόσθετη οικονομική στήριξη.

    Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά ομόλογα αρχίζουν να καλύπτουν το έδαφο που έχασαν τη Δευτέρα όταν τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική μεταποίηση μεγεθύνθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τον Μάρτιο του 2019.

    Ενδιαφέρον καταγράφεται και τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, ενώ το δολάριο υποχωρούσε έπειτα από ένα διήμερο ράλι.

    Εν τω μεταξύ, η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζει να σιγοβράζει. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η TikTok θα πρέπει να κλείσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ έως τις 15 Σεπτεμβρίου – εκτός εάν υπάρχει συμφωνία για πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων του δικτύου.

    Πέραν αυτών, η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε μετά την άνοδο που σημείωσε, τη μεγαλύτερη σε διάστημα σχεδόν δύο εβδομάδων.

    Ο χρυσός ήταν σταθερός.



    ΣΧΟΛΙΑ