• ΑΓΟΡΕΣ

    Τι σηματοδοτεί το έκτο ανοδικό σερί για το ταμπλό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρηματιστήριο


    Tο τρίτο καλύτερο συνεχόμενο ανοδικό σερί για φέτος πραγματοποιήθηκε εδώ και έξι συνεδριάσεις με τον Γενικό Δείκτη να «συνέρχεται» από τα χαμηλά τετραμήνου, τις 833 μονάδες μέχρι και τις 870 μονάδες, επίπεδα που σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση αποτελούσαν τη βραχυπρόθεσμη αντίσταση της αγοράς.

    Για την ιστορία, το προηγούμενο σερί είχε σημειωθεί με έξι πάλι συνεχόμενες ανοδικές το διάστημα 4/3 – 11/3 που από τις 815 μονάδες η αγορά βρέθηκε στις 850.

    Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για φέτος ήταν 9 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, το διάστημα από 1/4 – 15/4, που από τις 875 μονάδες η αγορά βρέθηκε στις 905,3 με αποκορύφωμα τα υψηλά έτους τις 927 μονάδες στις 14/6.

    Αν και τα στατιστικά μπορεί και να μη σημαίνουν τίποτα, το ζήτημα είναι ότι η αντίδραση της αγοράς έγινε με μικρά ποσοστά ανόδου, κάτω του 1%, με εξαίρεση τη συνεδρίαση της 21/7 που η αγορά ενισχύθηκε κατά 1,8%, καθώς είχε προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα πτώση 3,8% λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα. Ταυτόχρονα, δεν υπήρξε ορμητικότητα και διάθεση για ανάληψη περαιτέρω ρίσκου. Κάτι που γίνεται περισσότερο εμφανές από τον ημερήσιο τζίρο που ακολουθεί την… ραστώνη της εποχής και με δυσκολία ξεπερνάει τα 35 εκατ. ευρώ.

    Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι η αγορά δεν αφήνει επί του παρόντος περιθώρια να υπερισχύσουν οι πωλητές, δείχνει ένα δείγμα αντίδρασης και ανακατάληψης των 900 μονάδων.

    Η αρχή έγινε με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσα ΕΧΑΕ και Μυτιληναίος, με την μετοχή της τελευταίας να εμφανίζει τζίρους μεγαλύτερους και από αυτούς που πραγματοποιοπύν οι τράπεζες. Η αγορά δείχνει ότι θέλει να πιαστεί από κάπου, προκειμένου να δικαιολογήσει το όποιο ενδιαφέρον τείνει να εκδηλωθεί στις μετοχές, σημειώνουν οι χρηματιστές, οι οποίοι δεν παύουν να είναι προσεκτικοί στις προτάσεις και παραινέσεις τους.

    Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση της Beta Χρηματιστηριακή, “Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης δημιούργησε σοβαρές αναταράξεις στην τάση με την γρήγορη κίνηση στις 830 μονάδες. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους ταλαντωτές για πρώτη φορά φέτος σε υποτιμημένες ζώνες τιμών από τις οποίες ξεκίνησε ένα μικρό ράλι τιμών τεσσάρων συνεδριάσεων το οποίο είναι ακόμα σε εξέλιξη.

    Το μέλλον αυτής της κίνησης δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνο καθώς με τα τρέχοντα συναλλακτικά δεδομένα η ανοδική αντίδραση έχει πέρας εξάντλησης τις 870 μονάδες.

    Από την άλλη πλευρά πολλές φορές μια άνοδος έχει ξεκινήσει με συναλλακτική αδιαφορία και στην διαδρομή έχει βρει ρυθμό και προθυμότερους αγοραστές. Οι αγοραστές θα αποκτήσουν πραγματικό πλεονέκτημα μόνο σε υπέρβαση των 887 μονάδες, επίπεδο στο οποίο κινούνται οι κινητοί μέσοι των 50 και 30 ημερών και μόνο τότε θα μπορεί να υποστηριχθεί μια πιο ζωηρή κίνηση επιστροφής πάνω από το τεχνικό ορόσημο των 900 μονάδων.

    Ενδεχομένως μια συσσώρευση να έδινε χρόνο σε ένα τέτοιο σενάριο, συμβατό και με την περίοδο που διανύουμε η οποία έχει μικρότερο εύρος στις καθημερινές διακυμάνσεις και περιορισμένο τζίρο.

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ