• Think Tanks

    Τα ρομπότ-πυροσβέστες που τα βάζουν με φωτιές επικίνδυνες για τους ανθρώπους


    Έτοιμο για δράση είναι ένα ζεύγος ρομπότ-πυροσβεστών. Η Mitsubishi Heavy Industries (MHI) πρόσφατα παρουσίασε στο Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο για τις Πυρκαγιές και τις Καταστροφές του Τόκιο ένα ζεύγος αυτόνομων ρομπότ με τροχούς που σχεδιάστηκαν για να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα επικίνδυνες πυρκαγιές, όπως σε πετροχημικές εγκαταστάσεις – και χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των ανθρώπων πυροσβεστών.

    Μάνικα και κανόνι

    Μόλις βρεθεί στο σημείο το Ρομπότ-Κανόνι Νερού και το Ρομπότ Επέκτασης Μάνικας της MHI χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό αισθητήρων GPS και αισθητήρα λέιζερ για να οδηγηθούν σε μια προκαθορισμένη τοποθεσία κοντά στη φωτιά.

    Το Ρομπότ-Μάνικα πηγαίνει έπειτα σε ένα πυροσβεστικό όχημα ή σε άλλη πηγή νερού, τοποθετώντας μια υψηλής αντοχής επέκταση μάνικας που συνδέεται με το Ρομπότ-Κανόνι.

    Αφού συνδεθεί η μάνικα στην πηγή νερού, το Ρομπότ-Κανόνι Νερού περιλούζει τις φλόγες με νερό ή αφρό, σβήνοντας την πυρκαγιά χωρίς να βάλει κανέναν άνθρωπο πυροσβέστη σε κίνδυνο.

    Ομαδική προσπάθεια

    Η MHI σχεδίασε τα ρομπότ που παρουσίασε πρόσφατα ώστε να λειτουργούν μέσα σε ένα Σύστημα Ρομποτικής Πυρόσβεσης που διαθέτει επίσης ένα ρομπότ αναγνώρισης και παρακολούθησης και ένα σύστημα εντολών. Ολόκληρο το σύστημα μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα ειδικό όχημα μεταφοράς ικανό να μεταφέρει τον εξοπλισμό οπουδήποτε είναι απαραίτητο.

    Σύμφωνα με το New Atlas, η MHI δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα, αλλά με βάση το βίντεο επίδειξης, είναι εύκολο να δει κανείς τα πιθανά οφέλη του να μπορούν τα αυτόνομα ρομπόνα βοηθήσουν τους ανθρώπους πυροσβέστες να αντιμετωπίζουν επικίνδυνες φωτιές.

    Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org και συγγραφέας είναι η Kristin Houser



    ΣΧΟΛΙΑ