• Think Tanks

    Η Ινδία του Narendra Modi μοιάζει μαγική

    • NewsRoom
    Narendra Modi


    ​Ο πρωθυπουργός Narendra Modi αναδεικνύει την Ινδία και την τοποθετεί εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη, πιο κοντά στην Κίνα και πιο μακριά από τις γειτονικές οικονομίες του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές.

    Η άνοδος της Ινδίας τα τελευταία δύο χρόνια αποτυπώνεται ευκρινώς στις διεθνείς βαθμολογήσεις και αξιολογήσεις. Όπως στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2017 για τις χώρες με το φιλικότερο περιβάλλον για επενδύσεις, όπου η Ινδία από την 130η θέση πέρυσι ανέβηκε στην 100η φέτος. Αλλά και στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum, με την Ινδία να καταλαμβάνει την 40η θέση  (70η πριν από τρία χρόνια) μεταξύ των 137 χωρών που συμμετείχαν – η υψηλότερη κατάταξη που είχε ποτέ.

    Αυτά όμως είναι παλιά νέα. Τα καινούργια νέα είναι πως η Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ινδίας από το 2004. Αυτή η εξέλιξη θα υποστηρίξει τις δομικές μεταρρυθμίσεις του Modi, οι οποίες αναμένεται να κινητοποιήσουν την ανάπτυξη και να συμβάλουν στην ελάφρυνση του χρέους.

    Στις χρηματιστηριακές αγορές, οι μετοχές της Ινδίας ανέβηκαν λίγο υψηλότερα φέτος, ξεπερνώντας τις κινεζικές αλλά και τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών.

    Θα διαρκέσει όμως η μαγεία του Modi; Ίδωμεν…

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θετικά τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του swap των 30 δισ.

     ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόβλεψη-έκπληξη: Οι επενδυτές είναι έτοιμοι να ρίξουν πολλά δισ. στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς επιχειρηματίας-μπαταχτσής πλήρωσε τις δόσεις του πριν την καταγγελία του δανείου



    ΣΧΟΛΙΑ