• Think Tanks

    Τιμές Bitcoin: Οι εξελίξεις και τα ανυπόστατα σενάρια

    • NewsRoom
    bitcoin


    Σε κάθε αγορά, υπάρχουν ειδήσεις και υπάρχει και θόρυβος. Οι ειδήσεις σχετίζονται με σημαντικές εξελίξεις που αλλάζουν τις συνθήκες της αγοράς και τελικά επηρεάζουν τις τιμές. Ο θόρυβος είναι ευσεβής πόθοι που “χαϊδεύουν τα αυτιά” των επενδυτών όπως οι Σειρήνες στην Οδύσσεια του Ομήρου, αλλά έχουν περιορισμένη ή καθόλου επίδραση στις τιμές.

    Η αγορά του Bitcoin δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

    Έχουν υπάρξει πολλές ειδήσεις πρόσφατα. Όπως η απαγόρευση των αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICOs) και η απαγόρευση των συναλλαγών σε Bitcoin από τις κινεζικές αρχές. Η Κίνα είναι μια μεγάλη αγορά για το Bitcoin. Γι’ αυτό τα νέα αυτά συνέτριψαν τις τιμές του Bitcoin.

    Ή η είδηση ​​ότι οι ιαπωνικές αρχές εξετάζουν να ρυθμίζουν τις συναλλαγές σε Bitcoin. Η Ιαπωνία είναι μια ακόμη μεγάλη αγορά για το Bitcoin και αυτή η είδηση ​​έχει ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο ψηφιακό νόμισμα, βοηθώντας το να ανακάμψει.

    Εν τω μεταξύ, υπήρξε επίσης πολύς θόρυβος.

    Όπως κάποια δημοσιεύματα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα οποία η Goldman Sachs επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε συναλλαγές Bitcoin, τα οποία είχαν ελάχιστες επιπτώσεις, αν είχαν καθόλου, στις τιμές του Bitcoin. Προφανώς, οι traders Bitcoin δεν πίστεψαν τα δημοσιεύματα, καθώς υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να εξετάζει κανείς νέες δραστηριότητες και του να συγκεντρώσει τους πόρους για την ανάπτυξή τους. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η Goldman Sachs δεν απάντησε ποτέ στο αίτημά μου να επιβεβαιώσει και να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα.

    Μετά, ήταν και τα δημοσιεύματα ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιεί Bitcoins αντί για δολάρια στις οικονομικές του συναλλαγές. Γιατί αποτελεί θόρυβο; Επειδή δεν υπάρχει ρητή δήλωση από το ΔΝΤ ότι μια τέτοια πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι. Εξάλλου, όσοι διαδίδουν αυτά τα “νέα” αγνοούν βασικά στοιχεία για το ΔΝΤ και τα νομίσματα.

    Όπως εξηγήθηκε προηγουμένως εδώ, οι μεγάλες κυβερνήσεις ποτέ δεν θα επιτρέψουν στο Bitcoin να γίνει ένα κύριο νόμισμα, επειδή θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα οφέλη που συνδέονται με την εκτύπωση χρημάτων.

    Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία αποκομίζει εισόδημα από τα χρήματα που εκτυπώνει και τα οποία χρησιμοποιεί ως διεθνές νόμισμα – και για το ΔΝΤ, το οποίο είναι ένα θεσμικό όργανο που ελέγχεται από την Αμερική.

    Οι επενδυτές του Bitcoin θα πρέπει να θυμούνται ότι η ονειροπόληση δεν είναι στρατηγική. Θα πρέπει να μάθουν να ξεχωρίζουν τις ειδήσεις από τον θόρυβο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ρόλος της Καταλονίας στην Ισπανία -γιατί η απόσχιση δεν θα μοιάζει με το Brexit

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τέσσερις λόγοι για τους οποίους το Bitcoin θα ξεπέρναγε τα επίπεδα των $5000

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ράλι μετοχών της κινεζικής Tencent αυξάνει κατά δισ. την περιουσία του προέδρου της



    ΣΧΟΛΙΑ