• Think Tanks

    Οι 30 κορυφαίοι καινοτόμοι που αλλάζουν τον κόσμο του χρήματος πριν φτάσουν στα 30 τους χρόνια

    • NewsRoom

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Το τοπίο της Wall Street γίνεται όλο και πιο νεανικό, ψηφιοποιημένο και επιχειρηματικό. Τεχνολογικές και καινοτόμες δυνάμεις αναμορφώνουν τον κόσμο των χρημάτων και αναδεικνύονται στη φετινή λίστα του Forbes με τους 30 επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών στον κλάδο της οικονομίας.

    Τα ανερχόμενα αστέρια της οικονομίας επινοούν νέες πλατφόρμες επενδύσεων στο διαδίκτυο, δημιουργούν αλγορίθμους συναλλαγών υψηλής ταχύτητας και δραστηριοποιούνται στα κρυπτονομίσματα. Μερικοί ιδρύουν νέες εταιρείες, ενώ άλλοι εργάζονται για μεγάλες επιχειρήσεις της Wall Street, όπως η Blackstone Group, η Goldman Sachs και η Apollo Global Management. Μπορούν να εντοπιστούν σε μεγάλα hedge funds όπως το Two Sigma Investments ή σε μικρότερα εμπορικά σήματα, τα οποία ίδρυσαν οι ίδιοι.

    Ο Ryan Williams, 29 ετών, εργάστηκε τόσο στη Goldman Sachs όσο και στη Blackstone προτού ιδρύσει τη δική του εταιρεία, την Cadre, με στόχο να βρει έναν καλύτερο τρόπο να επενδύει σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία, ξεκινώντας από την ακίνητη περιουσία. Αρχικά υποστηρίχτηκε από τους αδελφούς Jared και Josh Kushner και η Cadre έχει συγκεντρώσει 135 εκατ. δολάρια, ενώ πρόσφατα αποτιμάται στα 800 εκατ. δολάρια από τους Jack Ma και Andreesen Horowitz. Ο Williams δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία μπορούν να εισέλθουν οι διαπιστευμένοι επενδυτές προκειμένου να κλείσουν deals για ακίνητα, να αποκτήσουν πρόσβαση σε κορυφαίους παράγοντες και σε πιθανή ρευστότητα.

    Στα 26 του χρόνια, ο Tom Dadon είναι επικεφαλής συγχωνεύσεων και εξαγορών στην εταιρεία Kraft Heinz, αναζητώντας συμφωνίες και “τρέχοντας” τον οικονομικό σχεδιασμό μίας εταιρείας που πωλεί εικονικά εμπορικά σήματα. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στα 90 δισ. δολάρια. Εργαζόταν στην εταιρεία όταν αυτή προσπάθησε ανεπιτυχώς να εξαγοράσει την Unilever για 143 δισ. δολάρια. Προηγουμένως, ο Dadon ήταν αναλυτής της 3G Capital και εργάστηκε για τη συγχώνευση της Heinz με την Kraft, ένα deal ύψους 45 δισ. δολαρίων.

    Η μανία με τα κρυπτονομίσματα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους νέους πρωτοπόρους της οικονομίας. Ο Vitalik Buterin, 23 ετών, δημιούργησε την Ethereum, την πλατφόρμα Blockchain. Το κρυπτονόμισμά της, το ether, έχει δει την αξία του να “εκτοξεύεται” το 2017. Ο Buterin τώρα είναι επικεφαλής της Ethereum, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση ύψους περίπου 30 δισ. δολαρίων, και εργάζεται για να πραγματοποιήσει αναβαθμίσεις στο πρωτόκολλό της.

    Ο Olaf Carlson-Wee, 28 ετών, ήταν ο πρώτος εργαζόμενος, στο e-πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων Coinbase. Τώρα, διαχειρίζεται το δικό του hedge fund κρυπτονομισμάτων, το οποίο έχει δει τα περιουσιακά του στοιχεία να αυξάνονται από τα 4 εκατ. δολάρια στα 300 εκατ. δολάρια τους τελευταίους μήνες. Υποστηρίζεται από venture funds όπως το Andreessen Horowitz και το Sequoia Capital.

    Η Wall Street εξακολουθεί να προσελκύει πολλά νέα ταλέντα στις πωλήσεις. Ο Lalit Gurnani, 28 ετών, είναι επενδυτικός τραπεζίτης στην τεχνολογική ομάδα της Goldman Sachs και βοήθησε στην αρχική δημόσια προσφορά της Twillo και της Redfin. Έχει επίσης συμβουλεύσει την Planet για την εξαγορά της δορυφορικής επιχείρησης της Google και την Uber για την άντληση κεφαλαίων. Ο Gurnani υπήρξε διευθυντής προσωπικού του πρώην προέδρου της Goldman Gary Cohn. Επίσης στην Goldman, η Anne-Victoire Auriault, 29 ετών, είναι ανώτερη trader που εποπτεύει ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία συναλλαγών της Wall Street.

    Η Maria Egee, 29 ετών, είναι διευθύντρια της Bank of America, ενώ ο Doug Schadewald, 28 ετών, διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο παραγώγων S&P 500 και VIX της Barclays, από τα μεγαλύτερα options books της Wall Street. Είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Chicago Future Exchange.

    Τα hedge funds εκπροσωπούνται επίσης στη φετινή λίστα 30. Ο Grant Wonders, 27 ετών, είναι διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Viking Global Investors και δραστηριοποιείται κυρίως στις μετοχές τεχνολογίας, media και τηλεπικοινωνιών, κλάδοι που έχουν αποφέρει σημαντικά κέρδη στο hedge fund αξίας 24 δισ. δολαρίων του Andreas Halvorsen.

    Ο Ben Bologna, 29 ετών, είναι διευθύνων σύμβουλος της Maverick Capital. Επιβλέπει επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων και βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της Fresh Direct. Ο Sunil Abraham, 29 ετών, είναι ποσοτικός ερευνητής της Two Sigma με έδρα τη Νέα Υόρκη.

    Με την οικονομική καινοτομία, υπάρχουν ευκαιρίες για βελτίωση της οικονομικής ευημερίας των ατόμων που ζουν με χαμηλά έως μέτρια εισοδήματα. Η Wendy De La Rosa, 28 ετών, είναι συνιδρύτρια της Lab Common Cents. Μια πρώην επενδυτής της Goldman Sachs και της Centerbridge Partners, δημιούργησε το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Duke με τον φημισμένο οικονομολόγο Dan Ariely για να συνεργαστεί με εταιρείες fintech και να ενθαρρύνει πιο έξυπνες οικονομικές αποφάσεις.

    Αναλυτικά η λίστα:

    -Sunil Abraham, 29 ετών, ποιοτικός ερευνητής στην Two Sigma Investments
    -Anne-Victoire Auriault, 29 ετών, αντιπρόεδρος στη Goldman Sachs
    -Ben Bologna, 29 ετών, διευθύνων σύμβουλος στη Maverick Capital
    -Vitalik Buterin, 23 ετών, ιδρυτής του Ethereum
    -Olaf Carlson Wee, 28 ετών, ιδρυτής της Ploychain Capital
    -Danielle Cooper, 28 ετών, αντιπρόεδρος της Bank of America
    -Tom Dadon, 26 ετών, επικεφαλής συγχωνεύσεων και εξαγορών στην Kraft Heinz
    -Wendy De La Rosa, 28 ετών, συνιδρύτρια της Common Cents Lab
    -Michael Dechert, 29 ετών, αναλυτής στη Farallon Capital Management
    -Michael Ding, 27 ετών, αναλυτής επενδύσεων στην Coatue Management
    -Maria Egee, 29 ετών, διευθύντρια στη Bank of America
    -Quinten Farmer, 27 ετών, συνιδρυτής της Even
    -Jonathan Fife, 29 ετών, διαχειριστής χαρτοφυλακίων στη BlueMountain Capital Management
    -Lait Gurnani, 28 ετών, συνεργάτης της Goldman Sachs
    -Jason Guss, 28 ετών, συνιδρυτής της Octane Lending
    -Peter Gylfe, 29 ετών, ιδρυτής της Bay Street Capital Partners
    -Salim Hirji, 28 ετών, διευθυντής της Apollo Global Management
    -Amol Jain, 29 ετών, αναλυτής της Daquesne Family Office
    -Thomas Kamei, 27 ετών, ανώτερος συνεργάτης της Morgan Stanley
    -Charles Korn, 29 ετών, συνέταιρος στην Pershing Square Capital Management
    -David Levine, 29 ετών, διευθυντής της Blackstone Group
    -Luca Lin, 27 ετών, Christina Qi, 26 ετών, Jonathan Wang 26 ετών, συνιδρυτές της Domeyard
    -Fahmi Quadir, 27 ετών, ιδρύτρια της Saftkhet Capital Management
    -Douglas Schadewald, 28 ετών, αντιπρόεδρος της Barclays
    -David Sklar, 29 ετών, αντιπρόεδρος της Bank of America
    -Saron Tesfalul, 28 ετών, αντιπρόεδρος της Bain Capital
    -Ryan Williams, 29 ετών, συνιδρυτής της Cadre
    -Grant Wonders, 27 ετών, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Viking Global Investors
    -Charles Young, 28 ετών, αντιπρόεδρος της Morgal Stanley
    -Julia Yu, 28 ετών, αναλύτρια επενδύσεων στη Millenium Management

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρεις Κινέζοι για πρώτη φορά διεκδικούν μία θέση στο top 20 των Δισεκατομμυριούχων του Forbes

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Άνθρωποι εναντίον μηχανών στον εργασιακό τομέα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταθερά πάνω από τα 7.000 δολάρια η τιμή του Bitcoin, χωρίς την Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ