• ΑΓΟΡΕΣ

    Θετικά πρόσημα με οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές


    Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές, εν μέσω αυξημένων προσδοκιών για ήπια στάση της Fed κατά τη συνάντησή της την Τετάρτη. Οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αναμένονται να αφήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα μελλοντικά σχέδια για τον περιορισμό του ισολογισμού της τράπεζας, αλλά και στις οικονομικές προβλέψεις που θα διατυπωθουν στην ανακοίνωση και τη συνένετευξη τύπου του Jay Powell.

    Στο μέτωπο του Brexit, αναμένεται μία ακόμη εβδομάδα εξελίξεων , με την Πρωθυπουργό Theresa May να προσπαθεί να κερδίσει την κοινοβουλευτική στήριξη για τη συμφωνία της για τρίτη φορά, με την Τρίτη 19 Μαρτίου την πιθανότερη ημερομηνία ψηφοφορίας. Τα ερωτήματα πάντως παραμένουν για το πώς η May θα μπορέσει να μετατρέψει μια απώλεια με 149 ψήφους την προηγούμενη μόλις εβδομάδα σε  νίκη, διασώζοντας την ηγεσία της.

    Στη Γαλλία, τα “κίτρινα γιλέκα” επανήλθαν στους δρόμους ύστερα από μία περίοδο ανακωχής, με τις πορείες να μετατρέπονται σε βίαια επεισόδια στο κέντρο του Παρισιού. Μετά από τις διαμαρτυρίες που απείλησαν να εκτροχιάσουν τις μεταρρυθμίσεις του στα τέλη του περασμένου έτους, ο Γάλλος Πρόεδρος είχε παραχωρήσει αυξήσεις στις συντάξεις και τα εργασιακά επιδόματα. Τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου, τον τοποθετούν και πάλι σε αμυντική θέση, υποδεικνύοντας ότι ο διάλογος που είχε ανοίξει το Δεκέμβριο, απέτυχε να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις.

    Στη Γερμανία, στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται οι τράπεζες Deutsche Bank και Commerzbank, ύστερα από την επίσημη επιβεβαίωση ότι βρίσκονται σε συνομιλίες συγχώνευσης. Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, η Deutsche Bank σημειώνει κέρδη +3,79%, με τη Commerzbank να βρίσκεται στο +5,71%.

    Στο Παρίσι, ο CAC 40 κερδίζει +0,15%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 +0,66%, στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο +0,12% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,71%.



    ΣΧΟΛΙΑ