• ΑΓΟΡΕΣ

    Τέρνα Ενεργειακή: Ο Γιώργος Περιστέρης ο πωλητής του 2%

    • NewsRoom
    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ

    Γιώργος Περιστέρης, επικεφαλής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Ο Γιώργος Περιστέρης ήταν ο πωλητής των δυο “πακέτων” που διακινήθηκαν σήμερα μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το 2% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών: “ο Πρόεδρος και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας (Υπόχρεο Πρόσωπο βάσει του Κανονισμού (EΕ) 596/2014) κ. Γεώργιος Περιστέρης, προέβη στις 15/4/2021 σε πώληση 2.300.000 κοινών ονομαστικών μετοχών συνολικής αξίας 29.900.000,00 ευρώ”.

    Η συναλλαγή συνδέεται με την πρόθεση του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη να αποκτήσει συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες τα δυο “πακέτα” κατέληξαν σε εταιρεία συμφερόντων του.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνολική συμμετοχή του κ. Μαρινάκη στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα είναι μικρή και θα αντιστοιχεί σε μονοψήφιο ποσοστό της ενεργειακής.

    Υπενθυμίζεται ότι τελευταία ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης Γιώργος Περιστέρης πραγματοποιεί placements της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με premium στην τιμή των 13 ευρώ ανά μετοχή, με τα έσοδα από τα οποία χρηματοδοτεί την ενίσχυση της θέσης του στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά την αποχώρηση της Reggeborgh. Το ποσοστό του κ. Περιστέρη και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αθροιστικά θα είναι της τάξης του 50%.



    ΣΧΟΛΙΑ