• ΑΓΟΡΕΣ

    Τα τεχνικά σενάρια της αγοράς και η στρατηγική της άμυνας

    • NewsRoom


    Με τη Wall Street να κινείται μάλλον διορθωτικά χθες, οι ευρωπαϊκές αγορές, και μαζί τους το Χρηματιστήριο Αθηνών, καλούνται σήμερα να απορροφήσουν τους όποιους κραδασμούς προκλήθηκαν από την μίζερη απόφαση του Eurogroup την περασμένη Πέμπτη.

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι αγορές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στην προσεχή συνεδρίαση του Ecofin την Μεγάλη Πέμπτη των Ορθοδόξων, όπου, κατά τις πληροφορίες, αναμένεται να αναπτυχθεί κάποια… γκρίνια σχετικά με τα 550 δισ. ευρώ που αποφάσισε το Eurogroup.

    Πλην όμως, το ενδιαφέρον μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα, όπου και η σύνοδος των αρχηγών των κρατών που απαρτίζουν την ΕΕ. Και ειδικά ως προς το σκέλος της απόφασης του Eurogroup σχετικά με την δημιουργία ταμείου που θα αφορά στη χρηματοδότηση χωρίς μνημόνια και με αμοιβαίο τρόπο (ευρωομόλογο;) των οικονομικών των μελών του ευρώ που επλήγησαν ή εξακολουθούν να πλήττονται από την πανδημία.

    Αναλόγως, λοιπόν, αναμένεται να κινηθούν και τα εγχώρια χαρτοφυλάκια, παίζοντας άμυνα και με γρήγορες κινήσεις αποκόμισης κερδών στις ανοδικές συνεδριάσεις.

    Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε με ορμή στο ξεκίνημα της εβδομάδας για να σταματήσει με μεγάλη ακρίβεια πάνω στον εκθετικό κινητό μέσο των 30 ημερών κοντά στις 630 μονάδες, σημειώνει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή κ. Μάνος Χατζηδάκης. Η αποφόρτιση της ανόδου ενδεχομένως να λάβει χώρα έως τις 580 μονάδες, επίπεδο το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως το πρώτο οχυρό στήριξης της Αγοράς μετά την συσσώρευση που προηγήθηκε σε αυτές τις ζώνες τιμών. Τα καλά νέα για τους αγοραστές είναι ότι η άνοδος έγινε με σημαντική ενίσχυση τζίρου δίνοντας μια πιο στιβαρή δομή στο χτίσιμο της τάσης με τους ταλαντωτές να βρίσκονται στις ουδέτερες ζώνες και να μην υποδηλώνουν εξάντληση της τάσης. Επομένως η διορθωτική φάση της πρόσφατης ανόδου μπορεί να ολοκληρωθεί και με οριζόντια κίνηση, αναλώνοντας χρόνο δεδομένης και της εποχικότητας των χαμηλών τζίρων που παρουσιάζουν οι συναλλαγές στις τρεις συνεδριάσεις της Μ. Εβδομάδας. Οι 650 μονάδες (38,2% επίπεδο διόρθωσης) εξακολουθούν να παραμένουν πρώτος στόχος οι οποίες μάλλον θα έρθουν σε δεύτερο χρόνο.

    Στην ειδησεογραφία, εκτός από την προσπάθεια της Ευρώπης να καταλήξει σε κάποια συμφωνία, στο προσκήνιο αναμένεται να μπουν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου στις ΗΠΑ τα οποία ξεκινούν με εντατικό ρυθμό από την ερχόμενη εβδομάδα. Στις κυριότερες δημοσιεύσεις ξεχωρίζουν: 23 Απριλίου  JPMorgan, Wells Fargo, Johnson & Johnson 24 Απριλίου Charles Schwab, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup, Bank of America 25 Απριλίου Abbott Laboratories, Bank of New York Mellon.



    ΣΧΟΛΙΑ