• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Βαριές απώλειες 2% για τον Dow Jones στη χειρότερη ημέρα από τις 15 Δεκεμβρίου, έχασε τις 4.000 μονάδες ο S&P 500

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με βαριές απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με την αγορά να επιστρέφει με τον χειρότερο τρόπο από την αργία της Δευτέρας για την Ημέρα των Προέδρων στις ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.129,59 μονάδες, με πτώση 697,10 μονάδων ή -2,06%, στη χειρότερη του συνεδρίαση από τις 15 Δεκεμβρίου. Ο S&P 500 υποχώρησε στα  3,997.34 με βουτιά -2%, ενώ στο -2,5% έκλεισε ο Nasdaq, κλείνοντας στις 11.492,30 μονάδες.

    Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου ξεπέρασε το 3,96%, ενώ αυτή του 2τούς τίτλου το 4,73%, καθώς η αγορά εξακολουθεί να ανησυχεί για τις επερχόμενες κινήσεις της FED, την ώρα που τα στοιχεία από την αμερικανική οικονομία δείχνουν πως υπάρχει ακόμα έδαφος για νέες αυξήσεις των επιτοκίων.

    Η αγορά αναμένει με πολύ ενδιαφέρον τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της  FED την Τετάρτη, έχοντας προεξοφλήσει νέες αυξήσεις επιτοκίων στις επόμενες συνεδριάσεις της FED, όπως έχουν άλλωστε αφήσει να εννοηθεί αρκετά στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σε δηλώσεις τους. Μάλιστα, ορισμένοι αξιωματούχοι δεν διστάζουν να μιλήσουν και για αυξήσεις της τάξης των 50 μονάδων βάσης.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, απογοήτευση στην αγορά προκάλεσαν οι ανακοινώσεις των αλυσίδων λιανικής πώλησης Walmart και Home Depot. Ειδικότερα, η Walmart αν και κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τις πωλήσεις στο περασμένο τρίμηνο, απογοήτευσε με τις προβλέψεις της τόσο για το πρώτο τρίμηνο του 2023 όσο και για το σύνολο της χρονιάς. Από την πλευρά της η Home Depot κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη αλλά όχι και για τα έσοδα του περασμένου τριμήνου, ενώ εμφανίστηκε και αυτή επιφυλακτική για το επόμενο διάστημα.

    Η μετοχή της Home Depot υποχώρησε κατά -7,06%, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones. Αντίθετα, η μετοχή της Walmart ήταν η μόνη από τις 30 μετοχές του δείκτη που κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος, κλείνοντας στο +0,61%.

    Την δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones σημείωσε η Intel, κλείνοντας στο -5,61%, καθώς η Morgan Stanley μείωσε τις εκτιμήσεις τις για τις πωλήσεις PC το 2023. Η έκθεση της επηρέασε αρνητικά το σύνολο των μετοχών του κλάδου των ημιαγωγών με την Nvidia να κλείνει στο -3,43%, της Qualcomm στο -3,15%, την Micron στο -2,39% και  την AMD 2,20%



    ΣΧΟΛΙΑ