• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Βαριά σκιά οι δηλώσεις Πάουελ την ώρα που θερίζει η πανδημία

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Μεικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, ενώ το δολάριο ενισχυόταν, καθώς οι δηλώσεις που έκαναν νωρίτερα αξιωματούχοι της Federal Reserve ενέτειναν τον φόβο ότι η ανάκαμψη από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία θα είναι αργή.

    Σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα, ο δείκτης S&P 500 σημείωνε διακυμάνσεις μετά τη δήλωση του Τζερόμ Πάουελ ότι η ανάκαμψη είναι «εξαιρετικά αβέβαιη» αν δεν ληφθούν κι άλλα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, ενώ ο πρόεδρος της Fed στο Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, επισήμανε πως μπορεί να γίνουν αυξήσεις επιτοκίων πριν επιτευχθεί ο στόχος για τον πληθωρισμό.

    Υπό το φως όλων αυτών, τα χρηματιστήρια της Wall Street ετοιμάζονται να κλείσουν τον μήνα με απώλειες, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, λόγω της ανησυχίας που το Κογκρέσο δεν έχει συμφωνήσει να υπάρξει νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων, τη στιγμή που η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού παγκοσμίως αυξάνει τον κίνδυνο νέων lockdowns. Μάλιστα, οι τραπεζικές μετοχές και τα χαρτιά του κλάδου της ενέργειας, που κάποτε κυριαρχούσαν στον δείκτη S&P 500, παίζουν πλέον δευτερεύοντα ρόλο, με τις τεχνολογικές μετοχές να πρωταγωνιστούν.

    Νωρίτερα, ο δείκτης S&P 500 ήταν ουσιαστικά αμετάβλητος, o Dow Jones υποχωρούσε οριακά, ενώ ο Nasdaq ενισχυόταν κατά 0,82%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,5%.

    Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) σημείωνε άνοδο 0,2% στα 39,38 δολάρια ανά βαρέλι, ο χρυσός υποχωρούσε κατά 0,4% στα 1.904,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ απώλειες έγραφε και το ασήμι, στα 24,39 δολάρια ανά ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ