• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τρίτη ημέρα με ρεκόρ για τον S&P 500 – Η «βουτιά» της 3M παρέσυρε τον Dow Jones

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με την μετοχή της 3M να μην αφήνει τον Dow Jones να κλείσει σε ένα ακόμα ιστορικό υψηλό, ακολουθώντας την πορεία του S&P 500.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 37.905,45 μονάδες με απώλειες -0,25%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.864,60 μονάδες, με άνοδο 0,29%, σημειώνοντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση νέο ιστορικό υψηλό.

    Με άνοδο 0,43% έκλεισε ο Nasdaq, στις 15.425,94 μονάδες.

    Μεγάλη πίεση στον Dow Jones άσκησε η μετοχή της , η οποία σημείωσε βουτιά -10,93%. Αν και η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες για κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, οι προοπτικές  που εξέδωσε η διοίκησή της για το 2024 ήταν πολύ χαμηλότερες από τις προσδοκίες. Η 3M προέβλεψε κέρδη για το 2024 μεταξύ 9,35 δολαρίων ανά μετοχή και 9,75 δολαρίων ανά μετοχή — λιγότερο από την εκτίμηση της συναίνεσης των 9,81 δολαρίων ανά μετοχή.

    Σε αντίθεση με την 3M, στην κορυφή του δείκτη, με εντυπωσιακή άνοδο 6,72%, βρέθηκε η μετοχή της Verizon Communications, η οποία ανακοίνωσε  έσοδα και κέρδη υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι συνδρομητές στην τηλεφωνία αυξήθηκαν κατά 449.000 στο δ’ τρίμηνο, έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 223.800συνδρομητές. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των συνδρομητών σε τριμηνιαία κλίμακα μετά από τρία διαδοχικά τρίμηνα μείωσης.

    Ισχυρά ανοδικά κινήθηκε, μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, και η μετοχή της Procter & Gamble, κλείνοντας με άνοδο 4,13%. Η P&G  ανακοίνωσε μεικτά αποτελέσματα για το τρίμηνο, ενώ περιόρισε και την πρόβλεψή της για τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα επίπεδα του 6,37 με 6,43 δολάρια. Η πρόβλεψή της για τα μη προσαρμοσμένα κέρδη υποχώρησε επίσης,  λόγω των σχεδίων της για απομείωση της Gillette και την αναδιοργάνωση συγκεκριμένων αγορών.

    Πάντως, η αγορά στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε με τη λήξη της συνεδρίασης η Netflix, με την μετοχή της εταιρείας Streaming να καταγράφει στη μετασυνεδριακή διαδικασία άλμα της τάξης του 6%, καθώς ανέφερε νέα σημαντική αύξηση των συνδρομητών της. Η μετοχή της είχε κλείσει στην κανονική διάρκεια με άνοδο 1,33%

    Πέρα από τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων εταιρειών, η αγορά αναμένει αυτή την εβδομάδα τις ανακοινώσεις για την πορεία του ΑΕΠ την Πέμπτη, αλλά και τον δείκτη καταναλωτικών δαπανών, τον δείκτη πληθωρισμού που προτιμά να εξετάζει η FED, την Παρασκευή.

    Διαβάστε επίσης

    Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Λιβύης

    Όμιλος Condé Nast: Σε απεργία οι δημοσιογράφοι για το σχέδιο μαζικών απολύσεων και συγχωνεύσεων

    Charles Liang: Πώς η ταινία «The Day After Tomorrow» βοήθησε τον CEO της Super Micro να γίνει σήμερα δισεκατομμυριούχος!



    ΣΧΟΛΙΑ