• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Θετικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες, με πρωταγωνίστρια τη μετοχή της Cisco

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ανοδικά κινείται στο άνοιγμά της Παρασκευής η Wall Street με τους βασικούς δείκτες να ανακάμπτουν από τις χθεσινές απώλειες.

    Οι επενδυτές στρέφονται ξανά προς τα εταιρικά αποτελέσματα, με την Disney να ανακοινώνει ζημιές για το τρίτο τρίμηνο, αλλά ταυτόχρονα σημαντική αύξηση των συνδρομητών του Disney+, κάτι που φαίνεται να ικανοποιεί τους επενδυτές, με τη μετοχή της να κινείται αυτή την ώρα στο +1,7%. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Cisco, ενώ θετικές είναι και οι εκτιμήσεις της για το επόμενο διάστημα. Η μετοχή της σημειώνει αυτή την ώρα κέρδη άνω του 6%.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές άκουσαν με προβληματισμό τον επικεφαλής της FED την Πέμπτη να δηλώνει πως η έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 δεν μπορεί να αποτελέσει πανάκια για την έξοδο της παγκόσμιας οικονομίας από την κρίση καθώς θα πρέπει να λυθούν προβλήματα όπως η αύξηση της παραγωγής του, η διανομή και η κάλυψη του παγκόσμιου πληθυσμού.

    Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν την συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, με τις ελπίδες για άμεση στήριξη της αμερικανικής οικονομίας μέσα στο επόμενο διάστημα να απομακρύνονται. Και αυτό καθώς δεν φαίνεται πιθανό να υπάρξει άμεσα μια  ολοκλήρωση των αδιέξοδων, μέχρι σήμερα, διαπραγματεύσεων για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά ούτε και διάθεση από τον πρόεδρο Τραμπ να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για ένα νομοσχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς έχει επικεντρωθεί στην προσπάθειά του να ανατρέψει δικαστικά το αποτέλεσμα των εκλογών σε πολιτείες κλειδιά όπως η Πενσυλβάνια, η Αριζόνα και η Νεβάδα.

    Πάντως, μισή ώρα μετά το άνοιγμα των συνεδριάσεων στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones ενισχυόταν στις 29.333,06 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,87%, ο  S&P 500 στις 3.565,50 μονάδες με κέρδη 0,81% ενώ ο  Nasdaq στις  11.784,52  με άνοδο 0,64%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη στήριξή στον δείκτη προσφέρει αυτή την ώρα η μετοχή της Cisco (6,22%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Apple (-0,78%)



    ΣΧΟΛΙΑ